Scandalul Bâstroe | CTP, revoltat: „După Austria, și Ucraina își bate joc de România!”. Atac la adresa Guvernului

CTP surprinde din nou. Gazetarul a realizat o analiză dură după ce ucrainenii au lăsat în stand-by Guvernul României, pentru efectuarea măsurătorilor pe canalul Bâstroe. 

16 mart. 2023, 20:24
Scandalul Bâstroe | CTP, revoltat: „După Austria, și Ucraina își bate joc de România!”. Atac la adresa Guvernului

CTP este revoltat. Jurnalistul a reacționat pe pagina sa de Facbeook, în plin scandal „Bâstroe”.

„15 martie, ora 18.30. Premierul Ciucă apare pe ecrane, cu zâmbetul îngropat într-o față de priveghi, și ne spune că acordul scris din partea Ucrainei pentru efectuarea măsurătorilor de către partea română pe canalul Bîstroe, care trebuia transmis astăzi, pur și simplu n-a venit.

Navele românești așteaptă pregătite să înceapă treaba. Iar premierul României ne comunică nimic altceva decât că guvernul ucrainean nu respectă înțelegerea care ar fi fost făcută. De parcă ar fi vorba de o învoială pe colț de masă, la o bere”, a comentat Cristian Tudor Popescu pe pagina sa de Facebook.

În opinia lui CTP, regimul ucrainean Volodimir Zelenski își bate joc de România.

„La o lună de la bomba patriotică aruncată de ministrul PSD Grindeanu: , bazată pe nimic, dar aducătoare de voturi, situația e cam aceeași.

Dacă Ucraina nu-și va da acordul pentru verificări, diplomația română are o mare problemă de prestigiu și credibilitate.

Imaginea va fi că după ce Austria își bate joc de România în chestiunea Schengen, și Ucraina face același lucru, că se poate. Eticheta Schengen-Bîstroe se lipește cu scuipat pe fruntea guvernului Ciuca Bătăilor – dacă nu s-a lipit deja…”, a mai notat CTP.

 

Revolta lui CTP în contextul Schengen

 

Gazetarul a amintit și discursurile liderilor politici din România pe tema „Bâstroe”.

„Răspunsul e paradoxal doar la prima vedere: cercetările să nu descopere nimic în neregulă în ce a făcut Ucraina pe canal. Probabilitatea să fie așa este de luat în considerare, mai ales că observațiile experților de la Apele Române arată că nu au apărut variații semnificative ale debitului de apă pe brațele Chilia și Bîstroe, în comparație cu datele din ultimii ani.

În cazul ăsta, nu ne rămâne decât să inventariem muniția politică electorală trasă de partide la auzul petardei lui Grindeanu.

Ciolacu: «Canalul Bîstroe este una dintre liniile roșii nu numai ale mele, ci ale României. Delta este sacră». Ciucă: «Există date și informații că s-a dragat mai mult decât 3,5 m, cât era agreat». G. Simion, din barcă, de pe Bîstroe: «Ucraina fură din noroiul nostru românesc. Este un rapt teritorial în toată regula. Guvernul vinde țara». Românosul prim-vice Rareș Bogdan declară că l-ar da afară pe ministrul de externe Aurescu. Înaltul diplomat, la rândul său, nu vrea să pară fraier, așa că răspunde, uluitor, ca un gurnalist de canal, comparându-l pe Bogdan cu pompa de propagandă rusească Sputnik, mai scrie Cristian Tudor Popescu în editorialul său. Gazetarul îl citează și pe președintele Iohannis: ‘Nu cred că în acest moment e potrivit să atacăm ucrainenii pe baza unor date incerte. Ei nu au nevoie să fie certați’. Iohannis spune asta pentru că nu-i mai pasă (dacă i-a păsat vreodată) de părerea românilor despre el, ci de niscai proptele pe la Bruxelles, pentru o președinție europeană, ceva….

Până să fie sondat de români, canalul Bîstroe a sondat el politica românească. Rezultatul: până la alegerile din 2024, pescuit de voturi în ape tulburi. Și după”, a mai punctat CTP.