Scandalul Bâstroie continuă. Sorin Grindeanu iese din nou la atac: ”Am avut în față anumite rapoarte, nu am mers să mă dau cu barca pe Bâstroe”

Scandalul Bâstroie este departe de a se fi încheiat. Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a declarat miercuri că așteaptă ca Ministerul de Externe să îl anunțe când va avea loc întâlnirea cu autoritățile ucrainene și cu experții.

01 mart. 2023, 17:43
Scandalul Bâstroie continuă. Sorin Grindeanu iese din nou la atac: ”Am avut în față anumite rapoarte, nu am mers să mă dau cu barca pe Bâstroe”
Scandalul Bâstroie continuă. Sorin Grindeanu iese din nou la atac

Scandalul Bâstroie continuă. Sorin Grindeanu iese din nou la atac. Ministrul Transporturilor a subliniat că înainte de a vorbi public despre posibile lucrări de adâncire făcute de ucraineni pe canalul Bâstroe a primit rapoarte de la structuri ale Ministerului de Interne.

Citește și Se adânceşte războiul declaraţiilor în cazul Bâstroe! Sorin Grindeanu anunţă 3 nave la Galaţi pregătite să masoare adâncimea apei pe canalele navigabile! Minsterul Transporturilor din Ucraina îl critică pentru ca n-a răspuns notificării trimise încă din august 2022!

Scandalul Bâstroie continuă. Sorin Grindeanu iese din nou la atac

„Sunt deschis să avem discuții și cu cei de la Comisie și cu cei din Ucraina, cu toată lumea (…) În acest moment am înțeles că lucrurile sunt gestionate de MAE, așteptăm acceptul părții ucrainene de a face acele măsurători. Altceva, ce putem să facem?”, a declarat ministrul Transporturilor, pentru Digi24. 

Sorin Grindeanu a subliniat că nu a avut nicio discuție cu președintele Klaus Iohannis, despre criticile de săptămâna trecută pe care șeful statului le-a făcut la adresa reacțiilor liderilor politici de la București în scandalul Bâstroe.

„Ce ar trebui să facă un ministru când are informări de acest tip, și când e întrebat de presă? Ce, trebuia să mint?” a mai spus Sorin Grindeanu.

Oficialul de la Ministerul Transporturilor a dezvăluit că înainte de a vorbi public despre acest subiect, a primit informații de la structuri ale ministerului de Interne

„Eu nici nu am mers cu barca să ma dau pe Bâstroe sau pe Chilia. Eu am avut în față anumite rapoarte date de către structuri care nu țin de Ministerul Transporturilor, în speță, de ministerul de Interne. Asta nu înseamnă că experții și măsurătorile care să ne spună ce s-a întâmplat nu trebuie să își facă treaba. Intrându-se pe această cale diplomatică eu zic că trebuie să așteptăm adresele de la MAE să ne comunice când ne întâlnim cu ucrainenii”, a spus ministrul.

Mai mult, Grindeanu a subliniat că la Ministerului Transporturilor a fost primită anul trecut o singură solicitare din partea ucrainenilor, referitor la lucrări de adâncire în portul Izmail, pe care ministerul a dat un aviz negativ.

„Singura notificare primită la Ministerul Transporturilor este o notificare pentru o lucrare de lărgire în portul Izmail, de adâncire pe 460 de metri la care am dat aviz negativ”, a conchis ministrul.

Citește și Grindeanu anunţă că fondurile europene alocate pentru transporturi în exerciţiul financiar 2014-2020 vor fi integral atrase în următoarele săptămâni