Scandalul bebeluşilor bolnavi. Un copil externat a fost rechemat în spital şi se află sub observaţie medicală

Cei patru copii cu sindrom hemolitic-uremic internați la Spitalul "Marie Curie" sunt în stare stabilă, trei dintre ei fiind supuși procedurilor de dializă peritoneală, a informat joi Ministerul Sănătății.

03 mart. 2016, 09:53
Scandalul bebeluşilor bolnavi. Un copil externat a fost rechemat în spital şi se află sub observaţie medicală

„Astăzi, în Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Marie Curie” mai sunt internați 4 copii diagnosticați cu sindrom hemolitic-uremic. Toți cei patru copii sunt internați în secția de nefrologie, acolo unde primesc tratament de specialitate, iar trei dintre aceștia sunt supuși procedurilor de dializă peritoneală. Copiii sunt în stare stabilă, staționară”, precizează comunicatul.

Potrivit MS, copilul care a fost externat zilele trecute și care nu mai prezintă sindrom hemolitic-uremic, rechemat în unitatea sanitară, se află sub observație medicală după ce a avut un episod febril.

„Starea de sănătate a copilului este bună, el nu mai prezintă risc de revenire la diagnosticul SHU”, precizează MS.

Conform sursei citate, în perioada următoare, sub coordonarea Autorității Naționale Sanitar-Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor, echipele mixte ale DSVSA și DSP vor continua controalele până la identificarea tuturor surselor care au dus la îmbolnăvirea copiilor.

Ministerul Sănătății reamintește că a definitivat setul de măsuri și recomandări privind normele de igienă, normele de comportament în colectivități și educație sanitară pe care l-a transmis Ministerului Educației pentru a fi diseminat în unitățile școlare.

Fetiţă de 8 luni cu suspiciune de sindrom hemolitic uremic, transferată la Spitalul „Marie Curie”

Argeş: 46 de copii cu probleme digestive mai sunt internaţi în spitalele din judeţ

Numărul copiilor cu probleme digestive internaţi în spitalele din Argeş este de 46, după ce în ultimele 24 de ore un singur copil a ajuns la o unitate medicală din judeţ.

Potrivit unui comunicat transmis, joi, de Prefectura Argeş, un singur copil cu probleme digestive a fost internat, în ultimele 24 de ore, într-un spital din judeţ, astfel că numărul micuţilor spitalizaţi a ajuns, joi, la 46.

Dintre cei 46 de copii cu probleme digestive internaţi, 34 sunt mai mici de doi ani.

Cei mai mulţi – 35 – se află internaţi la Spitalul de Pediatrie Piteşti, şapte copii primesc îngrijiri medicale la Spitalul Judeţean de Urgenţă Piteşti, secţia boli infecţioase, doi copii sunt internaţi la Spitalul Municipal Curtea de Argeş, iar alţi doi primesc îngrijiri la Spitalul Municipal Câmpulung.

Potrivit aceleiaşi surse, în ultimele 24 de ore nu a fost niciun copil din Argeş transferat la Bucureşti.