SCANDALUL BERCEA-BĂSESCU. Laszlo Borbely, vice UDMR: NU cred că ar fi benefică o DEMISIE a şefului statului

Laszlo Borbely, vicepreşedinte UDMR, crede că o eventuală demisie a preşedintelui Traian Băsescu, în urma scandalului în care este implicat Mircea Băsescu, nu ar fi nici oportună şi nici benefică, pentru că ar crea, în opinia sa, instabilitate.

RomaniaTV.net
23 iun. 2014, 07:40
SCANDALUL BERCEA-BĂSESCU. Laszlo Borbely, vice UDMR: NU cred că ar fi benefică o DEMISIE a şefului statului

Membrii coaliţiei de guvernare vor discuta luni despre iniţierea unei acţiuni parlamentare, precum adoptarea unei Declaraţii a Parlamentului, pentru demisia preşedintelui Traian Băsescu, ca urmare a cazului în care este implicat fratele său, Mircea Băsescu.

Ponta: Luni vom discuta despre posibilitatea unei acţiuni parlamentare în cazul preşedintelui Băsescu 

Laszlo Borbely crede însă că o eventuală demisie a lui Băsescu nu ar rezolva nimic.

„Eu cred că în acest moment, în care e vorba în primul rând de fratele preşedintelui, nu de el, chiar dacă evident face parte din familie şi chiar dacă sunt unele suspiciuni, eventual, că ar fi ştiut o parte din acele acţiuni, nu s-a confirmat nimic, eu cred că aici vorbim politic, în acest moment, nu cred că ar fi benefică o demisie, ar crea o instabilitate sau chiar în momentul de faţă, ar trebui fiecare să se concentreze pe ceea ce urmează, alegeri prezidenţiale. Cu trei-patru luni înainte de aceste alegeri, nu cred că este oportună o asemenea cerere. Evident, dacă colegii noştri vor cere acest lucru, încă n-am primit nici o solicitare, vom discuta în cadrul coaliţiei, dar părerea mea personală e că prin asta nu rezolvăm nimic şi nu cred că în momentul de faţă trebuie o asemenea declaraţie”, a spus Laszlo Borbely pentru RFI.

Întrebat dacă s-ar impune o nouă suspendare a preşedintelui Traian Băsescu, vicepreşedintele politic al UDMR a răspuns: „Nu, nu e cazul. Deja am intrat şi în zona aceea, mi se pare, cu şase luni înainte de alegeri, constituţional e dificil. Nu cred că aşa se rezolvă problemele. Ceea ce mă îngrijorează sunt aceste scandaluri aproape săptămânale, care induc un sentiment de totală instabilitate, de lipsa oricăror valori morale şi societatea s-a săturat probabil de atâtea scandaluri”.

Traian Băsescu: Nu am primit niciun ban şi niciun bun de la Bercea Mondial