Scandalul cărnii de cal: UE a aprobat planul pentru contracararea crizei. Ce măsuri vor fi luate

Publicat: Vineri, 15 Februarie 2013 21:40 // Actualizat: Vineri, 15 Februarie 2013 21:45 // Sursa: Mediafax

Uniunea Europeană a aprobat vineri planul destinat contracarării crizei provocate de carnea de cal, care prevede efectuarea de teste ADN pe alimente care ar trebui să conţină vită.

"Carne de cal: statele membre aprobă planul Comisiei Europene pentru depistarea fraudelor în comercializarea produselor alimentare", a anunţat Comisia Europeană într-un comunicat, precizând că măsurile vor fi implementate "imediat".

Cele 27 de state membre s-au pus de acord să efectueze aproximativ 2.250 de teste pentru a verifica dacă produse care ar trebui să fie de vită conţin carne de cal.

Între zece şi 150 de teste sunt prevăzute în fiecare stat membru UE, "în principal la nivel de distribuitori, pe produse alimentare", precizează comunicatul.

Pe de altă parte, vor fi realizate teste pe carne de cal pentru a se detecta eventuala prezenţă a fenilbutazonei, un antiinflamator nociv pentru sănătatea oamenilor.

Planul de acţiune a fost propus miercuri de Comisia Europeană.

loading...
3 Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
28 feb 20:37
...este roşie”, a spus Constantin Popa, asistent veterinar, care a recunoscut că i-a plăcut gustul. Citeşte şi Scandalul cărnii de cal: UE a aprobat planul pentru contracararea crizei. Ce măsuri vor fi luate Source Article from ...
28 feb 19:31
.../> În ultima perioadă, scandalul cărnii de cal a acaparat toată Europa. Chiar dacă este o carne sănătoasă, cu valoare nutritivă foarte ridicată, apropiată la...
28 feb 17:31
...este roşie”, a spus Constantin Popa, asistent veterinar, care a recunoscut că i-a plăcut gustul. Citeşte şi Scandalul cărnii de cal: UE a aprobat planul pentru contracararea crizei. Ce măsuri vor fi luate ...
1
EUR
4.8738
RON
29 Sep
noapte 12 °
zi 20 °
Ultimele joburi adaugate
24 H