Scandalul caselor self-pay continuă! Cât câștiga anul trecut un casier care lucra la Carrefour România

Desființarea caselor de marcat din marile supermarketuri au stârnit numeroase controverse în rândul românilor. A fost dezvăluit ce salariu avea anul trecut un casier care lucra la Carrefour în 2022, înainte să fie instalate casele self-pay.

08 mart. 2023, 15:49
Scandalul caselor self-pay continuă! Cât câștiga anul trecut un casier care lucra la Carrefour România

Introducerea caselor de marcat self-pay anunțate în marile supermarketurile din țară a generat o mulțime de dezbateri la nivel național.

Deși aceste tipuri de case de marcat sunt prezente de ceva timp în mai multe magazine alimentare, românii sunt nemulțumiți că trebuie să își scaneze singuri produsele pe care le cumpără.

Citiți și: Auchan modernizează linia caselor de marcat și oferă clienților 100% din case deschise permanent. Unii clienţi nu sunt mulţumiţi

Deși reprezentanții marilor lanțuri de hipermarketuri și supermarketuri spun că sistemul este util și ușor de folosit, mulți oameni sunt revoltați că vor rămâne fără locuri de muncă.

Cât câștiga un casier care lucra la Carrefour România, înainte să fie instalate casele self-pay

Potrivit site-ului undelucram.ro, un casier de la Carrefour câștiga la finalul anului 2022 un salariu net lunar de 1.820 de lei, la care se adaugă tichete de masă, primă de vacanță si de fidelitate, cupoane de Paști și Crăciun, precum și asigurare privată de sănătate, citat de gandul.ro

De asemenea, managerii de proiect, directorii de magazin, managerii adjuncți de magazin, asistenții de manager și șefii de departament au cele mai mari salarii de la Carrefour. Aceștia pot câștiga chiar și peste 4.000 de lei net pe lună.

Recent, Auchan a anunțat că va renunța la casieri și la casele de marcat clasice, iar noul sistem de case va fi introdus până în 2025, în toate magazinele deținute în marile orașe din țară.

Un reprezentant al hipermarketului a explicat de ce este mai bun sistemul fără casieri după ce românii și-au exprimat nemulțumirile.

„Evoluția numărului de case self check-out este dovada dinamicii pieței și răspunsul nostru la exigențele de azi ale clienților. Astfel, aceștia vor putea beneficia de un parcurs independent în magazin, accesibil, rapid și simplu, de o soluție adaptată nevoilor lor, cu acceptarea tuturor modalităților de plată și colegi care ajută în cazul în care este nevoie de asistență pentru scanarea produselor. De asemenea, cu noile case de marcat clienții vor avea acces cu ușurință și la beneficiile programului de fidelitate MyCLUB Auchan, precum și la informații privind campaniile derulate în magazine”, a declarat Tiberiu Dănețiu, Director Marketing Auchan Retail România.

Citiți și: Salarii Auchan 2023. Cât câştigă un casier relocat de la casele de marcat desfiinţate. Se dau şi tichete de masă de 400 de lei