Scandalul centrelor paralele de vaccinare. Florin Roman îl face praf pe Voiculescu: „Incredibil cât de multă ipocrizie”

Florin Roman intervine în scandalul centrelor paralele de vaccinare. Deputatul PNL îl acuză pe ministrul Sănătăţii că a semnat cu propria mână documentul prin care militarii şi rudele lor se pot vaccina, ca apoi să vină şi să spună că se vaccinează în centre paralele.

10 mart. 2021, 22:10
Scandalul centrelor paralele de vaccinare. Florin Roman îl face praf pe Voiculescu: „Incredibil cât de multă ipocrizie”

Scandalul centrelor paralele de vaccinare. Florin Roman îl face praf pe Vlad Voiculescu. Deputatul PNL îl acuză pe ministrul Sănătăţii că este ipocrit în cazul centrelor paralele de vaccinare.

Scandalul centrelor paralele de vaccinare. Florin Roman: Incredibil cât de multă ipocrizie în cazul centrelor paralele de vaccinare

„Incredibil cât de multă ipocrizie în cazul centrelor paralele de vaccinare. Dumneata, ministru al Sănătăţii, semnezi cu propria mânuţă că militarii şi rudele lor se pot vaccina şi apoi acuzi că…’specialii’, adică veteranii de război, se vaccinează în centre paralele. Adevăratele centre paralele de vaccinare funcţionează în curtea ministrului Sănătăţii, la spitale şi DSP-uri.

La nivel local, nu mai există şef sau şefuleţ care să nu se fi vaccinat cu tot neamul, fără să fie înscris pe platforma de vaccinare sau fără să primească sms de convocare la un centru de vaccinare.

Vreţi transparenţă, domnule Voiculescu? Publicaţi ziua, data şi ora vaccinării în fiecare judeţ, pentru fiecare cetăţean! Doar nume! Fără date personale! Şi atunci veţi avea adevărata imagine a centrelor paralelele de vaccinare din curtea dumneavoastră”, a scris Florin Roman miercuri pe Facebook.

Citeşte şi Sistem de vaccinare paralel în România. Cine sunt românii care se află în circuitul închis!

Ministrul Sănătăţii, despre vaccinarea rudelor militarilor în centre speciale: „Nici Voiculescu, nici Florin Cîţu nu au semnat prioritizarea la vaccinare”

Reamintim că, miercuri seară, ministrul Sănătăţii a anunţat într-o postare pe Facebook că nu a semnat un document prin care persoane din cadrul statului român să aibă prioritate la vaccinare.

„Citesc din nou în publicații și postări ale unor oameni altfel atenți la nuanțe un titlu care sună cam așa: ‘Cum au ajuns să se vaccineze rudele militarilor și angajaților din sistemul de ordine publică și servicii în centre speciale. Guvernul a dat o hotărâre în ianuarie, semnată de premier și de ministrul Voiculescu’

Haideți să lămurim ceea ce a semnat premierul Cîțu și cu mine, mergând direct la textul din Hotărârea de Guvern nr. 12 din 20 ianuarie 2021: ‘Ministerul Apărării Naționale asigură prin centrele de vaccinare proprii, POTRIVIT CRITERIILOR DE ELIGIBILITATE STABILITE PRIN STRATEGIE, vaccinarea personalului propriu și a membrilor familiilor acestora, precum și a următoarelor categorii (…)’

‘Potrivit criteriilor de eligibilitate stabilite prin Strategie’. Cu alte cuvinte: nimeni nu ar fi trebuit să fie vaccinat în afara etapei definite de HG. Cum etapa a III-a nu a inceput încă, niciun membru al familiei vreunui membru a ceea ce se numește personal esențial nu ar fi trebuit să fie vaccinat, altfel decât dacă este peste 65 ani, cu boli cronice sau… tot esențial.

Deci nu, nici Voiculescu, nici Florin Cîțu nu au semnat vreodată pentru prioritizarea la vaccinare a vreunei familii al vreunui angajat al statului”, a spus ministrul Sănătăţii pe pagina sa de Facebook.

Citeşte şi Consilierul lui Vlad Voiculescu anunţă că MS nu mai are acces la platforma cu informaţii despre vaccinare: „Aştept să înţeleg cu ce am greşit”