Scandalul continuă după ce învăţătorul l-a bătut pe elevul care nu ştia la matematică: „Al meu stătea cu palma roșie toată. Mamaie, nu am știut la matematică tabla înmulţirii pe sărite”

Primarul din Șuletea îl laudă pe profesor, anunţând că el a cerut la şedinţa cu părinţi să-i fie aplicate corecţii fizice copilului, aşa cum s-a întâmplat şi cu el.

20 ian. 2023, 15:22
Scandalul continuă după ce învăţătorul l-a bătut pe elevul care nu ştia la matematică: „Al meu stătea cu palma roșie toată. Mamaie, nu am știut la matematică tabla înmulţirii pe sărite”

Inspectoratul Şcolar Judeţean (IŞJ) Vaslui a demarat, miercuri, o anchetă la şcoala din localitatea Protopopeşti, comuna Tăcuta, unde un învăţător a bătut cu băţul la palmă un elev în vârstă de 7 ani, deoarece nu ştia tabla înmulţirii, notează Agerpres. Cazul a ajuns în atenţia autorităţilor după ce părinţii copilului au condamnat în mediul online comportamentul cadrului didactic.

Elev de 7 ani bătut cu băţul de învățătorul de 61 de ani la palme pentru că nu a știut tabla înmulțirii

Învățătorul, în vârstă de 61 de ani, a recunoscut în fața colegilor că a avut o ieșire nervoasă pe care o regretă, potrivit stirileportv.ro.

“Al meu stătea cu palma roșie toată, bătută, nu voia să iasă din clasă. Vine afară, nu putea deschide gura să vorbească absolut deloc. „Mamaie, am luat bătaie. Nu am știut la matematică tabla înmulțirii pe sărite” și câte cifre atâtea bețe la palmă a luat”, a spus bunica elevului.

„Au rămas pe timpul comuniștilor. Au rămas cu mintea din urmă, copilul trebuie bătut să învețe. Eu de la domnul am luat foarte multă bătaie, când am fost copil, de la clasa întâi până în clasa a patra. Am luat non-stop bătaie. Aceleași metode. Lumea nu vorbește, le e teamă, au copii la școală, să nu îi lase repetenți”,  a mărturisit o fostă elevă.

Primarul din Șuletea îl laudă pe profesor

„Mie mi se pare normal. O metodă de care niciunul dintre noi, mai ales generațiile noastre, nu cred că am fost văduviți. Personal, eu am fost la școală la băiețelul meu – e în clasa a șasea -, la ședința cu părinții și am spus că sunt total de acord, atunci când iese din cadrul normal al activităților școlare, să fie pedepsit cum am fost și eu, la palmă, la fund, să-l tragă de perciuni. Nu cred că e o tragedie. Personal nici nu-l cunosc pe acest cadru didactic, da,r dacă l-aș vedea, i-aș strânge mâna. Bătaia e ruptă din rai. Poporul român așa a fost învățat, istoria ne-o spune”, a declarat Ciprian Tamaș, primarul din comuna Șuletea, județul Vaslui”, a spus primarul pentru Antena 3.

Citește și: De necrezut! Jumătate dintre români nu reușesc să treacă de clasa a VIII-a. Care este motivul