Scandalul de la Casa Regală, în presa internaţională: „O ceartă lipsită de demnitate” care „sfâşie mândra familie regală a României”

Scandalul în care a fost implicată familia regală a României nu a trecut neobservat în presa internaţională. Mai multe publicaţii au scris despre incidentul provocat de nepotul Regelui Mihai I. Trei generaţii ale familiei regale a României au fost implicate într-un scandal public joi, după ce un prinţ dezmoştenit a încercat să-şi vadă bunicul suferind, ceea ce a determinat-o pe mama tânărului să-l repudieze, comentează The Associated Press în materialul "O ceartă lipsită de demnitate sfâşie mândra familie regală a României"- preluat, între altele de prestigioasele cotidiene The Washington Post (WP0 şi The New York Times (NYT).

RomaniaTV.net
10 nov. 2017, 14:50
Scandalul de la Casa Regală, în presa internaţională: „O ceartă lipsită de demnitate” care „sfâşie mândra familie regală a României”

Washington Post a scris despre încercările zadarnice ale prinţului dezmoştenit Nicolae să-şi vadă bunicul şi despre reacţia dură a mamei lui, principesa Elena. Publicaţia citează din comunicatul Principesei Elena, care spune că fiul său dat dovadă de „dispreț” față de România, față de poporul ei și față de principiile Casei Regale. În acelaşi timp, este menţionat şi răspunsul lui Nicolae Medforth-Mills, care îşi acuză rudele că strică imaginea şi valorile Regelui Mihai.

Washington Post aminteşte că românii asociază Familia Regală cu eleganţa şi demnitatea care lipsesc politicienilor.

Principesa Elena şi-a acuzat fiul, pe Nicholae Medforth-Mills, că a nesocotit „viaţa privată, suferinţa şi demnitatea” tatălui ei în vârstă de 96 de ani, Rege Mihai I, într-un comunicat emis de casa regală. Principesa Elena a făcut aceste declaraţii după ce casa regală a depus o plângere la poliţia elveţiană marţi, în care-l acuză pe Nicolae Medforth-Mills că a încercat să intre cu forţa în casa bunicului său de la Aubonne, în Elveţia, şi că a „agresat fizic şi verbal” trei membri ai personalului.

În acelaşi timp, este menţionat şi răspunsul lui Nicolae Medforth-Mills, care îşi acuză rudele că încearcă să-l discrediteze şi că joacă „un joc murdar”.

Washington Post aminteşte că românii asociază Familia Regală cu eleganţa şi demnitatea care lipsesc politicienilor.

„România este o republică, în care regele nu mai are vreo putere, însă românii îşi asociază familia regală cu eleganţa şi demnitatea – care le lipsesc politicienilor lor”.

„Nepotul fostului Rege Mihai de România neagă faptul că a agresat personalul care se îngrijeşte de bunicul lui”, scrie Tribune de Geneve. „Prin intermediul avocatului său, Nicholas de Roumanie Medforth-Mills susţine că onoare îi va fi spălată şi deplânge atitudinea Casei Regale în ceea ce-l priveşte”. 

„Dispută acasă la fostul rege al României”, titrează Agence télégraphique suisse (ATS), un material preluat de publicaţii francofone, în care scrie că poliţia din cantonul Vaud a confirmat o anchetă în curs cu privire la evenimentele de marţi.

„Familia regală depune plângere la poliţie împotriva nepotului britanic al fostului rege din cauza agresării personalului”, scrie telegraph.co.uk