Scandalul din tabăra AUR ia amploare. Ce scrie în documentul medico-legal

Acuzaţiile lansate de minora de 17 ani care susţine că a fost violată de doi membri AUR în tabăra de vară de la Olimp capătă substanţă după apariţia în spaţiul public a reportului medico-legal iniţial.

25 sept. 2023, 14:42
Scandalul din tabăra AUR ia amploare. Ce scrie în documentul medico-legal

Prima evaluare medicală în cazul adolescentei de 17 ani, din Slobozia, care a acuzat faptul că ar fi fost violată de doi membri AUR în weekendul trecut la școala de vară a partidului, desfășurată în stațiunea Olimp, precizează că este vorba despre o agresiune fizică umană și atestă violul.

Raportul medical în cazul adolescentei care a acuzat faptul că ar fi fost violată de doi membri AUR weekendul trecut în stațiunea Neptun-Olimp, la școala de vară a partidului, atestă faptul că fata a suferit o agresiunea sexuală, transmite Antena 3. Practic, este vorba de raportul medicilor de la urgență care fac o primă evaluare după ce victima s-a prezentat la Poliție, acuzând faptul că a fost violată.

„Ca să ajungi la o expertiză medico-legală ai nevoie de o primă evaluare pe care ți-o face personalul de urgență, pentru că așa și ajuns fata aceasta la urgență. Se vede și pe foaia de observație că s-a prezentat la unitatea de primiri urgențe și acolo s-au făcut primele constatări.

Bineînțeles, fiind vorba despre o poveste pe care fata a relatat-o acolo că s-ar fi întâmplat, fiind întrebată, cel mai probabil de către medicii de acolo dacă suspicionează că ar fi fost agresată sexual sau, mă rog, pe scurt, dacă ar fi fost violată, ea a răspuns afirmativ.

Asta nu înseamnă că avem documentul final, dar să știți că acest document o să meargă mai departe la Serviciul de Medicină Legală, iar cei din cadrul acestui serviciu de medicină legală vor avea obligația să spunem așa, să audieze, să inspecteze acest document și ulterior coroborat cu alte probe, tot așa din zona medicinei legale să se pronunțe”, a declarat, pentru Antena 3, avocatul Adrian Cuculis.

Citeşte şi: Adrian Porumboiu explică de la ce vine porecla „Farmazon” a denunţătorului lui Buzatu şi îl face praf pe fostul preşedinte al CJ Vaslui: „A dat dovadă de o prostie imensă”

Adolescenta din Slobozia îi acuză de viol pe doi dintre membrii AUR, G.N. şi V.G, prezenți la școala de vară a partidului, unul dintre aceștia fiind chiar șeful unei organizații locale a partidului din județul Ialomița. Ambii neagă însă acuzațiile.

Fata a fost trimisă acasă a doua zi după incidentul de la școala de vară, atunci când mama fetei a sunat la Poliție pentru că fiica ei nu-i răspundea la telefon. Tânăra avea dureri în zona inghinală și sângera, iar mama fetei a mers la poliție și a depus plângere pentru viol. “Am fost la poliţie şi mi-au spus că au batjocorit-o rău.

Şi apoi, când a leşinat, au stropit-o cu apă ca să îşi revină”, a declarat mama fetei pentru Fanatik.

Avocatul Adrian Cuculis spune că odată deschis dosarul penal nu mai poate fi vorba de renunțarea la plângere, mai ales că tânăra este minoră.

„Tot au apărut zilele acestea niște informații că o să-și retragă fata plângerea. Nu, nu există așa ceva pentru o infracțiune de genul acesta, mai ales că a fost anunțată poliția și s-a auto-sesizat ulterior din oficiu şi s-a deschis un dosar penal.

Nici măcar nu se poate retrage plângerea și mai mult decât atât, vorbim despre un minor şi oricum nu se poate retrage plângerea, deci nu se va ajunge la o asemenea situație, ci pur și simplu trebuie să constate dacă într-adevăr a fost acolo o agresiune sexuală sau dacă sunt niște acuzații nefondate”, a mai declarat avocatul Adrian Cuculis.

Pe de altă parte, președintele AUR, George Simon susține că, în urma anchetei interne efectuate în cadrul partidului, în acest caz nu a fost implicat niciun membru AUR. „Cei invitați acolo, care au consumat alcool și au fost scoși în afara școlii de vară și trimiși sâmbătă dimineața acasă și cei care i-au invitat acolo și-au dat demisia pentru din AUR Ialomița și așteptăm acum să verifice poliția”, a spus George Simion, care miercuri a anunțat că întreaga conducere a Biroului judeţean AUR Ialomiţa a demisionat.

Citeşte şi: Victor Ciutacu „bate şaua”: „Vremea șpăgii la morman a cam trecut, acum se lucrează altfel, pe modern”