Scandalul directorului ROMATSA, fost director de beauty salon şi pompe funebre, este reaprins de o scrisoare din partea sindicatului

Controversa legată de numirea lui Florentin Ulmeanu la conducerea ROMATSA a izbucnit încă din aprilie, când acesta a preluat postul, atunci când Sindicatul Serviciilor de Trafic Aerian din România (ATSR) a trimis o scrisoare deschisă ministrului Lucian Bode, prin care i se cerea să nu gireze o nouă "decapitare și politizare a conducerii executive a ROMATSA".

RomaniaTV.net
09 iul. 2020, 04:49
Scandalul directorului ROMATSA, fost director de beauty salon şi pompe funebre, este reaprins de o scrisoare din partea sindicatului

Florentin Ulmeanu şi-a încercat norocul în diverse domenii de business, fiind manager de salon de înfrumuseţare, de service auto şi chiar al unei companii producătoare de seringi, conform CV-ului acestuia. 

Managerul ROMATSA este şi un familist desăvârşit, tot din CV reieşind că acesta a fost în repetate rânduri în concediu de creştere a copilului.

„Manager de beauty salon, director la ROMATSA

Școala vieții este atât de bine privită de puterea politică, încât nici ROMATSA nu a scăpat de o asemenea blagoslovire în conducerea executivă. Cu o experiență profesională, multilaterală în diverse domenii (conform CV-ului de pe pagina web ROMATSA, care a stat la baza promovării în funcție) ca producerea de seringi, saloanele de înfrumusețare sau reparațiile auto, dobândite în paralel cu un job full-time de meteorolog la unitatea de la Otopeni (cu excepția perioadelor de concediu pentru creștere copil), domnul Florentin Ulmeanu a fost considerat cel mai potrivit om din cei 1600 de salariați să ocupe postul de director al Direcției Regionale București.

Dacă un ospătar sau un patron de pompe funebre poate fi manager de spital, de ce nu poate un manager de salon de înfrumusețare să fie șef peste controlorii de trafic aerian? Nu putem să nu observăm că pe lângă școala vieții, ce mai au cei trei în comun este apartenența la un partid politic. Cum Directorul General carea făcut numirea și-a dat demisia lăsându-l pe domnul Ulmeanu director, a căzut în sarcina succesorului său să rezolve problema. – și a făcut-o: l-a numit Director la Direcția de Dezvoltare, fiind clar că multitudinea de aptitudini îl face pe domnul Ulmeanu calificat pentru conducerea oricărui departament sau direcție din ROMATSA. Calitatea de membru al unui partid a ajuns să fie suficientă pentru accederea în funcții cu cerințe profesionale specifice, direct în vârful piramidei – suntem tot acolo de unde am plecat în 1989.

Când toată aviația civilă este în pericol la nivel mondial, iar controlorii de trafic fac sacrificii financiare pentru a supraviețui, probabil domnul Umeanu este singurul caz din domeniu cu o creștere salarială de 400% în perioadă de criză.

La fel ca toate structurile cândva eficiente și prospere din România a venit și rândul ROMATSA sî fie căpușată și distrusă de infiltrațiile politice, ghidate doar de interese personale, de lăcomie și de ignoranță.

Echipa directorului general ROMATSA l-a îmbrățișat pe domnul Ulmeanu ca pe unul de-ai lor, fără să pară deranjați că sunt puși pe picior de egalitate cu o astfel de pregătire profesională. Numirea făcută de conducătorul instituțâiei împreună cu acceptul tacit al acestei decizi de către ceilalți directori din conducerea executivă demonstrează slugărnicia politică a acestora și plasează acțiunile lor împotriva intereselor ROMATSA.

Sindicatul ATSR cere demisia întregii echipe de conducere. Salariații ROMATSA doresc un management profesionist și eficient, ghidat de loialitate și bune intenții. Poziția și imaginea ROMATSA în Europa a fost obținută cu ajutorul angajaților calificați, care au furnizat mereu servicii de cea mai înaltă calitate, iar conducătorii regiei nu trebuie să fie mai prejos.”, se arată în scrisoarea deschisă a Sindicatului Serviciilor de Trafic Aerian din România.

Citeşte şi: COD ROŞU de intervenţie. Accident cu patru morţi şi patru răniţi grav în Sălaj VIDEO