Scandalul dopajului sportivilor americani ia amploare. WADA confirmă că i-au fost sparte bazele de date

WADA a confirmat că baza de date medicale a forului internațional a fost spartă de un grup de de hakeri ruși, care ar face parte dintr-o rețea de spionaj cibernetic.

13 sept. 2016, 18:12
Scandalul dopajului sportivilor americani ia amploare. WADA confirmă că i-au fost sparte bazele de date

WADA regretă profundă această situație și este foarte conștientă de amenințarea pe care o reprezintă pentru sportivii ale căror informații confidențiale au fost divulgate prin acest act criminal„, a declarat Olivier Niggli, director general WADA.

Citeşte şi Dezvăluiri explozive ale hackerilor ruşi. Serena Williams şi Simone Biles au concurat dopate la Olimpiadă

În baza de date accesată de hackerii ruşi se află detalii despre sportivii care au excepție de la a folosi anumite tipuri de medicamente în timpul concursurilor. Despre Simone Biles, cvadrupla campioană olimpică la gimnastică, se spune că ar fi folosit certificate medicale false în august 2016 pentru a putea trece peste controlul antidoping de la Jocurile Olimpice. Aceasta este acuzată că ar fi luat metilfenidat, cu ajutorul unei rețete.

Serena Williams ar fi luat oxicodonă, hidromorfonă, prednison și metilprednisolonă în anii 2010, 2014 și 2015. În perioada în care este acuzată că a folosit substanțe interzise, Serena a câștigat şase turnee de Grand Slam.