SCANDALUL dosarelor cu handicap: I-au tăiat indemnizaţia deşi este diagnosticată cu epilepsie VIDEO

A rămas fără indemnizaţia de handicap după ce a împlinit 18 ani. Este vorba de o tânără din Sibiu operată pe cord şi diagnosticată cu epilepsie. După majorat, dosarul ei a trecut de la categoria copii la cea de adulţi, astfel fata a pierdut cei 600 de lei pe care îi primea lunar. Iar cererea de încadrare în handicap sever aşa cum era şi până acum, i-a fost respinsă.

RomaniaTV.net
08 sept. 2012, 06:57
SCANDALUL dosarelor cu handicap: I-au tăiat indemnizaţia deşi este diagnosticată cu epilepsie VIDEO

Cristina a fost diagnosticată la 11 ani cu o boală de inimă extrem de gravă şi a avut nevoie de un transplant de cord. La 15 ani, fata a primit o inimă nouă. De atunci, Cristina luptă să se recupereze şi să o ia de la capăt. „Am mers la şcoală şi a fost normal, cu toate că am pierdut un an şi au fost alţi colegi, alt colectiv, dar a fost bine, m-am integrat şi ei s-au comportat normal”, spune Cristina.

Din cauza operaţiei, Cristina nu se poate bucura de o viaţă normală. Nu are voie să facă efort fizic, iar în urmă cu câteva luni a fost diagnosticată cu epilepsie. Matilda Stan, mama Cristinei, a mers atunci să depună o cerere pentru ca fata să fie primescă în continuare ajutorul de handicap. „A trebuit să trecem de la comisia de copii la comisia de adulţi. Ironia sorţii a fost că ea, chiar în perioada aia, a făcut crize şi era în spital şi eu m-am dus să depun actele”, a relatat Matilda Stan.

Comisia pentru persoane cu handicap i-au încadrat însă boala într-un grad inferior, iar Cristina a pierdut indemnizaţia. „Dintr-un salariu de 12 milioane, ca mamă singură întreţinătoare a doi copii şi cu un copil care are atâtea probleme, vă daţi seama că chiar aveam nevoie de banii ăştia”, spune mama.

Autorităţile spun că totul s-ar putea rezolva în instanţă. „Dacă dânsa este nemulţumită de rezultatul primit de la comisia de expertiză poate să facă contestaţie la comisia superioara Bucureşti”, recomandă Beatrice Muntean, purtător de cuvânt DGASPC Sibiu. Mama Cristinei a făcut o contestaţie la care va primi un răspuns în 45 de zile.