Scandalul DSK: O blondă misterioasă intra în hotelul Sofitel cu Strauss-Kahn pe 14 mai

Avocaţii lui Nafissatou Diallo vor să interogheze, în cadrul procedurii civile în curs la New York, o femeie blondă care a intrat pe 14 mai în hotelul Sofitel împreună cu Dominique Strauss-Kahn, care părea foarte atent să nu fie văzut cu ea, a anunţat marţi unul dintre avocaţi.

RomaniaTV.net
30 nov. 2011, 07:56
Scandalul DSK: O blondă misterioasă intra în hotelul Sofitel cu Strauss-Kahn pe 14 mai

Douglas Wigdor a precizat că această femeie, a cărei identitate o ignoră, apare în înregistrări ale camerelor de supraveghere aparţinând hotelului Sofitel către ora 1.00 dimineaţa.

„Dominique Strauss-Kahn face un efort să nu arate că sunt împreună”, a subliniat el.

„Nu ştiu cine este această persoană, dar voi afla în cursul anchetei care se desfăşoară pentru procesul civil”, a adăugat el. „Iar eu o voi cita să se prezinte în instanţă”, a continuat Wigdor.

„Există un motiv pentru ca Strauss-Kahn să îşi ia măsuri să evite ca cineva să afle că (femeia) este cu el, iar noi îl vom afla”, a anunţat avocatul.

AFP a putut vedea înregistrări realizare de camerele de supraveghere de la Sofitel, în care apare o limuzină neagră, care soseşte în faţa hotelului la ora 1.47, pe 14 mai. Strauss-Kahn intră în hotel la aceeaşi oră, potrivit afişajului orei de pe aceste înregistrări video, care nu au putut fi autentificate imediat.

Femeia blondă, tunsă scurt şi având o geantă mare şi neagră, intră în hotel 20 de secunde mai târziu.

Strauss-Kahn se duce singur la recepţie, discută cu o recepţioneră şi pleacă să ia ascensorul. Femeia, care a stat la distanţă, se îndreaptă, tot atunci, către ascensor, iar el ţine uşa ca ea să poată intra.

Ea părăseşte hotelul puţin înainte de ora 4.00.

Wigdor a revenit la New York, după ce a petrecut mai multe zile la Paris, pentru a pregăti procedura civilă împotriva lui Dominique Strauss-Kahn, pe care Diallo îl acuză de agresiune sexuală în apartamentul său de la Sofitel, pe 14 mai.