Scandalul EURO 2012 continuă la TVR. Cosmin Cernat riscă să-şi piardă funcţia

Şeful departamentului Sport al TVR, Cosmin Cernat, riscă să-şi piardă postul, în urma scandalului privind revânzarea drepturilor TV pentru meciurile de la Euro 2012 către Dolce Sport. Mai mult, Cernat trebuie să răspundă şi legal în acest caz.

RomaniaTV.net
28 iun. 2012, 07:24
Scandalul EURO 2012 continuă la TVR. Cosmin Cernat riscă să-şi piardă funcţia

Cosmin Cernat a fost audiat de Serviciul Investigări Fraude al Poliţiei Sector 1, scrie ziarul Ring, în cazul revânzării către Romtelecom Dolce a drepturilor de transmisie asupra mai multor meciuri de la Euro 2012, dar şi a mai multor evenimente de la Jocurile Olimpice de la Londra.

Totuşi, Cernat nu este singurul anchetat, în faţa autorităţilor fiind citaţi şi fostul director al TVR, Alexandru Lăzescu. Dacă acesta şi-a pierdut deja funcţia, din cauza bilanţului negativ al postului public de televiziune, Cosmin Cernat riscă să-şi piardă şi el funcţia tocmai din cauza contractului controversat încheiat cu Dolce.

Soarta lui Cernat se va decide vineri, în cadrul şedinţei Consiliului de Administraţie al TVR.

Noua conducere a TVR renegociază cu Dolce repartiţia televizărilor de la JO 2012. Potrivit ziarului Ring, contractul dintre cele două părţi prevede ca Romtelecom să plătească 600.000 de euro pentru 40% din transmisii, în condiţiile în care TVR a plătit în total 1,1 milioane de euro pentru drepturile TV ale evenimentului.