Scandalul gunoaielor din Sectorul 1 continuă. Firma fondată de persoane care au legătură cu mafia siciliană ridică gunoaiele din Bucureşti la preţ mai mare

Scandalul gunoaielor din sectorul 1 continuă. Primăria condusă de Clotilde Armand a încheiat un contract cu o firmă de salubizare care a avut legături cu mafia siciliană. Mai mult, aceasta percepe un tarif mai ridicat decât cel existent deja.

24 iul. 2021, 22:40
Scandalul gunoaielor din Sectorul 1 continuă. Firma fondată de persoane care au legătură cu mafia siciliană ridică gunoaiele din Bucureşti la preţ mai mare

Scandalul gunoaielor din Sectorul 1 continuă. Firma adusă de Clotilde Armand să ridice gunoiul din Sectorul 1 a avut ca acționari mai mulți italieni acuzați de legături cu Mafia siciliană. Italienii au iesit din firmă în 2008, iar apoi compania a fost controlată timp de zece ani de un afacerist acuzat de evaziune de 23 de milioane de euro. Mai mult, primăria condusă de Clotilde Armand a încheiat un contract cu o firmă de salubrizare care percepe un tarif mai ridicat decât cel existent deja.

„S-a vazut oricum in SEAP pretul si acesta durata magnifica de 3 minute in care s-a dat contractul nou. Pozitia noastra este clara, am initiat o campanie si nu o sa renuntam la toate caile legale pentru a proteja drepturile si interesele cetatenilor din Sectorul 1, care sunt in continuare prejudiciați”, a declarat, în exclusivitate la România Tv aviocatul Romprest, Iancu Toader.

Scandalul gunoaielor din Sectorul 1 continuă. Ioana Constantin: „Firma nouă de gunoi a avut legături cu mafia siciliană”

Citeşte şi Stare de alertă sanitară în Sectorul 1. Prefectul Capitalei: „O altă firmă va acţiona alături de Romprest pentru strângerea gunoaielor. Vor fi controale”

Ioana Constantin susţine că noua firmă contractată de Clotilde Armand pentru strângerea gunoailor din sectorul 1 al Capitalei a avut la începutul anilor 2000 legături cu mafia siciliană.

„Veștile de la campionatul mondial de gunoi de la Sectorul 1 sunt grozave! Firma nouă de gunoi a avut la începutul anilor 2000 legături cu mafia siciliană. Direct oameni din Cosa Nostra, legături la cel mai înalt nivel cu mafia siciliană. Oare la asta se referea Clotilde zilele trecute când ne vorbea de mafia italiană și își dorea aceasta nouă firmă?! Între timp, Romprest a pus pe site un contor să vedem cât ne costă zilnic războiul lor.

Nu mai vorbesc despre istoricul noii firme care e plin de patroni prinși în tot felul de dosare de evaziune fiscală uriașă.

Curat murdar! Ca la Paris. Iar cetățenii plătesc de acum la dublu. Timpul va demonstra că incompetența lui Clotilde și dorința de a-și face imagine a adus mai mult prejudicii sectorului 1. Dacă – și dorea să ne scape de Romprest, de mafie în general, acționa diferit de la început, când primăria era într-o poziție favorabilă. Vom plăti enorm incompetența ei și corupția altora.

Contractul cu Romprest trebuia renegociat și, dacă se putea, chiar reziliat. Ce am obținut acum?! Nici una, nici alta. Doar costuri în plus, asta după ce sectorul a devenit focar de infecție. Nu pot să fiu niciodată de acord cu “să plece ai lor, să vina ai noștri”. Nu de alta, dar cetățenii care plătesc taxe rămân … să plătească.“, a scris Ioana Constantin pe Facebook.

Primărița Clotilde Armand a așteptat să i se acorde starea de alertă de colegul prefect și, imediat, a încheiat un contract de strângere a gunoaielor mai scump. Contractul cu Romprest asigură ridicarea unei tone de gunoi cu prețul de 342, 86 lei pe tonă, în timp ce contractul cu firma Brai Cata prevede un preț de 629 de lei pe tonă.

„Contractul noii firme nu poate fi prelungit decat pe perioada stării de alerta şi nu poate fi relungit mai mult de 30 zile. Firma vine doar sa curete anumite strazi apoi contarctul revine la normal”, a declarat Dan Podaru, membru PNL, la România Tv.

ITALIENII ASOCIAȚI LA FIRMA PREFERATĂ DE CLOTILDE

SANTAMARIA FILIPPO
Acțiuni: 31.00 %
asociat 21.12.2000 – 21.10.2004

ESPOSITO RAFFAELE
Acțiuni: 10.00%
asociat 21.12.2000 – 13.03.2008

NUDO ERNESTO
Acțiuni: 31.00%
asociat 21.10.2004 – 13.03.2008

RANERI ROSARIO
Acțiuni: 10.00%
asociat 21.12.2000 – 13.03.2008

Prefectura a anunţat vineri dimineaţă stare de urgenţă sanitară în Sectorul 1 timp de 30 de zile, situaţie fără precedent în România. Starea de alertă a intrat în vigoare în noapte de vineri spre sâmbătă, de la ora 00.00.

Astfel, doar pe perioada stării de alert va fi făcută contractarea prin intermediul aparatului de specialitate al primarului Sectorului 1, de servicii de colectare, transport şi sortare a gunoiului menajer şi stradal în regim de maximă urgenţă de la operatori autorizaţi.

De asemenea, autorităţile publice locale ale Sectorului 1 vor asigura posibilitatea continuării contractului de salubrizare de către Romprest, iar poliţia locală, alături de Poliţia Română, vor face controale privind depozitarea ilegală a deşeurilor. În plus, Primăria Sectorului 1 trebuie să elaboreze o strategie pe termen mediu pentru prevenirea apariţiei tipului de risc generat de eşecul serviciului public de salubrizare.

Citeşte şi Scandalul alegerilor de la Sectorul 1. Documentul care zdruncină mandatul lui Clotilde Armand

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, a profitat de impunerea stării de alertă în sector și a încheiat un contract completementar cu o altă firmă de salubritate,  în doar 3 minute pe SEAP, care va activa în paralel cu Romprest.

Deși Clotilde Armand îi acuză pe cei de la Romprest că au practicat un tarif mult prea mare, noul contract, cu firma BRAI-CATA este unul mult mai costistitor decât cel cu Romprest, cel puţin cu 20% mai mare.

Firma BRAI-CATA este una controversată. Aceștia au avut, în anii 2000, ca acționari cetățeni italieni suspectați de legături cu Mafia siciliană, potrivit presei vremii. După 2008, când italienii au ieșit din firmă, societatea a fost controlată timp de zece ani de un controversat afacerist român, Doru Florescu, acuzat de evaziune fiscală în două dosare. De un an, BRAI-CATA e deținută de un partener de afaceri al lui Florescu.

Clotilde Armand face alte calcule

”Vineri, 23 iulie, Administraţia Domeniului Public Sector 1 a achiziţionat servicii de colectare, transport şi tratare/eliminare/depozitare a 100 de tone de gunoaie în aria Sectorului 1, în valoare totală de 62.900 de lei. Serviciile includ atât deşeurile necontrolate, cât şi coşurile de gunoi stradale. Chiar dacă ne aflăm într-o stare de alertă cauzată de şantajul operatorului delegat de salubrizare şi achiziţia a fost făcută în regim de urgenţă, preţul total per tonă este mai mic decât cel prestat de Romprest”, a scris aceasta pe Facebook.

Potrivit primarului, preţul pentru colectare, transport şi tratare/eliminare/depozitare deşeuri necontrolate este 629 de lei/tonă fără TVA prin firma Brai-Cata SRL, faţă de 883 de lei/tonă fără TVA prin firma Romprest.