Stare de alertă sanitară în Sectorul 1. Prefectul Capitalei: „O altă firmă va acţiona alături de Romprest pentru strângerea gunoaielor. Vor fi controale”

Prefectul Capitalei a anunţat vineri că a fost aprobată declararea stării de alertă în Sectorul 1, din cauza gunoaielor. Alin Stoica a explicat ce presupune instaurarea stării de alertă sanitare.

23 iul. 2021, 11:04
Stare de alertă sanitară în Sectorul 1. Prefectul Capitalei: „O altă firmă va acţiona alături de Romprest pentru strângerea gunoaielor. Vor fi controale”

Stare de alertă sanitară în Sectorul 1. Prefectul Capitalei a anunţat că situaţia din sectorul 1 trebuie monitorizată permanent, precizând că o altă firmă va acţiona pentru strângerea gunoaielor alături de Romprest.

Stare de alertă sanitară în Sectorul 1. Prefectul Capitalei: Starea de alertă se aplică începând cu ora 00:00

Citeşte şi Romprest, amendă uriaşă de la Poliţia Locală Sector 1. Clotilde Armand, nou scandal în războiul gunoaielor

Potrivit prefectului Capitalei, este prima dată când starea de alertă este instaurată într-un sector.

„Vazand analiza pe care Comitetul local pentru situaţii de urgenţă a facut-o, am fost de acord cu masurile pe care Sectorul 1 le-a cerut. Există o situaţie care trebuie monitorizată permanent. Contractul cu Romprest nu va fi reziliat. O altă firmă va actiona alături de Romprest pentru strângerea gunoaielor. Primaria Sectorului 1 va face un plan pentru ca sectorul 1 să nu mai ajungă în această situaţie. Cu siguranta vor fi amenzi in perioada urmatoare, vor fi controale. E nevoie de disciplinarea agentilor economici şi a cetăţenilor. Asupra populaţiei care respectă regulile, starea de alertă nu are niciun impact, nu va avea de suferit. Starea de alertă se aplică începând cu ora 00.00. Sper ca gunoiul de pe străzi sa fie strâns cât mai repede. Atunci cand va fi strâns, starea de alertă va înceta. Este prima dată când a fost instaurată starea de alertă într-un sector. Starea de alertă nu se va prelungi dacă măsurile luate în această perioadă nu vor fi eficiente „, a declarat prefectul Capitalei.

Alin Stoica a explicat cu ce diferă situația de acum privind impunerea stării de alertă în Sectorul 1 cu situația din iunie când a refuzată impunerea stării de alertă.

„În momentul 7 iunie a fost o solicitare de stare de alertă pentru că nu se ridicau deșeurile menajere, cele produse în gospodării. În urma discuțiilor și analizei s-a constatat că acele deșeuri nu erau ridicate din cauza unui blocaj la sortatori. În momentul acela am găsit o soluție care nu presupunea impunerea unei stări de alertă”, a mai precizat prefectul.

Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă al Sectorului 1 a cerut miercuri Prefecturii Municipiului Bucureşti să declare starea de alertă pe o perioadă de 30 de zile, din cauza situaţiei sanitare cauzată de necolectarea gunoiului de către Compania Romprest Service SA.

„Decizia a fost luată în baza unei analize de risc a stării actuale a Sectorului 1, fundamentată pe un raport al Compartimentului Protecţia Mediului din cadrul Poliţiei Locale Sector 1 şi a unei note privind deficienţele activităţilor de curăţenie stradală realizată de Direcţia de Utilităţi Publice, Salubrizare şi Protecţia Mediului Sector 1. Conform analizei, deşeurile municipale din Sectorul 1 nu sunt colectate de peste 20 zile, creând acumulări pe străzi, în special în zona centrală şi din zonele cu tranzit intens”, a transmis, miercuri, Primăria Sector 1.

Clotilde Armand, primarul Sectorului 1, a convocat pentru vineri o şedinţă extraordinară a Consililului Local pentru a decide rezilierea contractului de delegare a gestiunii serviciului de salubrizare încheiat cu Compania Romprest Service SA.

Citeşte şi Scandal la ședința consiliului local Sector 1. Un consilier, către Clotilde Armand: „Suntem singura unitate administraţivă din ţara asta care are şobolani la etajul 1”