Scandalul ia amploare. Octavia Geamănu şi-a angajat avocaţi şi dă în judecată Antena 1 după ce a fost dată afară

Prezentatoarea TV Octavia Geamănu, înlocuită la pupitrul Observatorului, a anunţat că a dat în judecată Antena 1 după ce a fost scoasă de pe post.

26 aug. 2022, 16:37

Octavia Geamănu a dat Antena 1 în judecată după ce a fost scoasă de pe post. „Am fost nevoita să ma adresez instanţelor judecătoreşti şi să spun stop abuzurilor”

Octavia Geamănu, care a prezentat mai mulţi ani Observatorul la Antena 1, a anunţat că a dat Antena 1 în judecată după ce a fost scoasă de pe post.

Jurnalista a relatat, într-o postare pe pagina sa de Facebook, că a decis să dea postul în judecată după ce mai bine de două luni a încercat să ajungă la o soluţie amiabilă „în disputa cu angajatorul”.

„Din pacate, dupa aproximativ 18 ani in care am lucrat in acest trust si aproximativ 2 luni si jumatate de incercare permaneta din partea mea de a gasi o solutie amiabila in disputa cu angajatorul, am fost nevoita sa ma adresez instantelor judecatoresti si sa spun stop abuzurilor in realtia de munca”, a scris Octavia Geamănu.

Ea a precizat că nu a primit nicio explicaţie de la reprezentanţii Antenei Group pentru scoaterea sa de pe post.

„Am tot sperat ca lucrurile se vor clarifica. De altfel, nici angajatorul nu a oferit vreo explicatie referitoare la “scoaterea mea de pe post” asa cum a fost interpretata, in mod real, de presa, ca si cum n-am existat, desi exist.

Merg in continuare in redactie si astept ca angajatorul sa isi respecte obligatiile convenit cu mine, caci eu, dupa cum bine stiti, am prezentat Observator 19 doar in weekend, exceptie facand zilele de concediu ale colegilor din timpul saptamanii cand n-am spus niciodata ca nu vin in sprijinul echipei”, a mai precizat jurnalista.

Citeşte şi: Mega-scandal la Antena 1. Octavia Geamănu a fost dată afară de la Observator. Cine o va înlocui

Din informaţiile noastre, în prima săptămână din iunie, Octavia Geamănu a fost anunţată că nu va mai prezenta Observatorul de weekend.

După o perioadă de concediu, jurnalista a revenit la serviciu, în aceeaşi cu prezentatoarea programată pentru ziua respectivă, Mihaela Călin. Potrivit informaţiilor Paginademedia.ro, a urmat o situaţie derutantă legată de cine intră pe post, moment tranşat de producător printr-un telefon „mai sus”.

Mesajul integral al Octaviei Geamănu: Intotdeauna am raspuns mesajelor pe care mi le-ati trimis. In ultimele doua luni si jumatate am fost insa in situatia de a nu putea sa va ofer un raspuns referitor la “disparitia” mea de la Observator.

Mi-a fost greu si imi e greu si acum cand scriu aceste randuri sa discut despre acest subiect chiar si cu apropiatii, cu atat mai mult in spatiul public. Dar cum “stirea” se rostogoleste in online, consider ca e momentul sa nu mai evit sa raspund sutelor de mesaje primite aici, pe fb.

Am tot sperat ca lucrurile se vor clarifica. De altfel, nici angajatorul nu a oferit vreo explicatie referitoare la “scoaterea mea de pe post” asa cum a fost interpretata, in mod real, de presa, ca si cum n-am existat, desi exist.

Merg in continuare in redactie si astept ca angajatorul sa isi respecte obligatiile convenit cu mine, caci eu, dupa cum bine stiti, am prezentat Observator 19 doar in weekend, exceptie facand zilele de concediu ale colegilor din timpul saptamanii cand n-am spus niciodata ca nu vin in sprijinul echipei.

Octavia Geamănu rupe tăcerea după ce a fost dată afară de la Observator. Face praf Antena 1: „Spun stop abuzurilor”

Sunt un om de echipa, muncitor, onest si pasionat de meseria mea. Din pacate, dupa aproximativ 18 ani in care am lucrat in acest trust si aproximativ 2 luni si jumatate de incercare permaneta din partea mea de a gasi o solutie amiabila in disputa cu angajatorul, am fost nevoita sa ma adresez instantelor judecatoresti si sa spun stop abuzurilor in realtia de munca.

Am dorit restabilirea adevarului. Meseria de jurnalist a accentuat in cazul meu multe dintre lectiile pe care le-am primit in adolescenta, in facultate si in special de la tatal meu. Sa inlatur din start orice forma de abuz, orice tentativa de calcare a demnitatii in picioare, sa nu fac compromisuri, sa nu tolerez indolenta.

Am incredere deplina in avocatul meu, in casa de avocatura MAN&PARASCHIV, dar mai ales in divinitate si dreptate. Nimic fara voia Domnului.

Imi pare rau ca va scriu aceste randuri, dar va sunt datoare de atata timp cu un raspuns. Va multumesc pentru frumoasele cuvinte de incurajare , va simt alaturi! Seara frumoasa!, a scris Octavia Geamanu, potrivit paginademedia.ro.