Scandalul ia amploare! Simona Halep, acuzată de a doua încălcare a regulamentului antidoping. Reacţia lui Ilie Năstase

Această acuzaţie, legată de paşaportul biologic, este separată de cea legată de Roxadustat, din august 2022, care a atras suspendarea provizorie iniţială a Simonei Halep.

19 mai 2023, 22:59
Scandalul ia amploare! Simona Halep, acuzată de a doua încălcare a regulamentului antidoping. Reacţia lui Ilie Năstase
Bombă de proporţii în cazul Simona Halep! Românca s-a dopat înainte de US Open 2022 cu acordul WTA

Simona Halep a fost acuzată de a doua încălcare a regulamentului antidoping, din cauza “neregulilor în paşaportul său biologic”.  “Agenţia Internaţională de Integritate a Tenisului (ITIA) confirmă că jucătoarea română de tenis Simona Halep a fost acuzată de încălcare suplimentară şi separată a Programului antidoping de tenis (TADP), legată de nereguli din paşaportul biologic al sportivului (ABP). Simona Halep a fost suspendată provizoriu din octombrie 2022, ca urmare a testării pozitive pentru substanţa interzisă Roxadustat la US Open în august anul trecut”, se arată într-un comunicat postat de ITIA pe site-ul oficial.

Acuzaţia suplimentară, constând în neregulile din paşaportul biologic, s-a bazat pe o evaluare a profilului ABP al Simonei Halep de către un grup independent de experţi ABP. Această acuzaţie este separată şi în plus faţă de cea legată de Roxadustat, din august 2022, care a atras suspendarea provizorie iniţială a Simonei Halep.

Înţelegem că anunţul de astăzi adaugă complexitate unei situaţii deja foarte cunoscute. De la începutul acestui proces ne-am hotărât să comunicăm cu doamna Halep într-o manieră empatică, eficientă şi oportună. Desigur, înţelegem că există un mare interes al mass-media în aceste cazuri. Ar fi nepotrivit ca noi să comentăm detaliile până la încheierea întregului proces, dar vom continua să interacţionăm cu tribunalul independent Sport Resolutions şi cu reprezentanţii doamnei Halep cât mai rapid posibil”, a declarat Nicole Sapstead, Senior Director pentru Anti-Doping la ITIA.

Recent, Halep a declarat, într-un interviu pentru Tennis Majors, că nu cere un tratament special în cazul său, după mai multe luni de suspendare provizorie pentru dopaj, ci cere doar să fie judecată, pentru ca apoi să aibă şansa de a-şi continua cariera.

Ilie Năstase: “Vă propun să nu ne grăbim să tragem concluzii şi să vedem”

Ilie Năstase a vorbit pentru FANATIK despre noile acuzaţii de dopaj la adresa Simonei Halep şi susţine că şi aşa s-au amânat prea mult audierile pentru primul caz de dopaj, cel de la US Open 2022: “Nu sunt doctor şi nu am cum să ştiu despre ce este vorba în acest paşaport biologic. Pe vremea noastră nu exista aşa ceva. Dar, chiar vorbeam cu domnul Ţiriac despre asta.

Au aşteptat prea mult cu audierile. În intervalul acesta, Simona Halep a pierdut turnee, puncte şi bani. Nu ştiu de ce s-a amânat atât de mult audierea, din octombrie până în prezent. E de neînţeles. În ceea ce priveşte noile acuzaţii de care mi-aţi spus, să nu ne grăbim. Ce dacă au dat comunicat oficial? Au mai fost comunicate şi nu s-au confirmat. Eu n-aş fi aşa sigur că lucrurile stau aşa şi există alte nereguli. Deci, vă propun să nu ne grăbim să tragem concluzii şi să vedem”

Simona Halep, mesaj public în plin scandal de dopaj. Este trădarea momentului: „Eu vă susţin de la distanţă!”

 „Ashleigh Barty despre Simona Halep: Este o persoană excepţională. Cred că v-ar fi greu să găsiţi pe cineva care să nu o vrea înapoi pe teren

Fosta jucătoare australiană Ashleigh Barty, lider WTA în perioaada iunie 2019 – martie 2022, a declarat că o iubeşte şi o respectă pe Simona Halep şi îşi doreşte ca românca să aibă posibilitatea de a se apăra în cazul de dopaj care o ţine departe de teren de mai multe luni.

“O iubesc pe Simo şi o respect pe Simo. Am vorbit cu ea un pic în ultimele 12 luni, doar ca să văd cum este. Este o persoană excepţională. Sper sincer că va avea oportunitatea de a spune ce are de spus şi de a explica varianta ei, pentru că mereu există două laturi ale fiecărei poveşti. Cred că v-ar fi greu să găsiţi pe cineva care să nu o vrea înapoi pe teren, făcând ceea ce iubeşte, şi anume să concureze pe o scenă mare împotriva celor mai bune jucătoare din lume”, a spus Barty, potrivit The Guardian.

Simona Halep a fost suspendată provizoriu după ce a fost depistată pozitiv cu o substanţă interzisă, în urma unui control făcut în august, la US Open.

Acuze grave în scandalul de dopaj în care este implicată Simona Halep: „Cred că cineva a vrut să-i facă rău”