Scandalul interceptărilor. Ponta: De ce nu s-a sesizat CSM când au apărut stenograme şi despre mine?

Premierul Victor Ponta reacţionează la scandalul stenogramelor. Ponta spune că CSM este o instituţie duplicitară şi reacţionează diferit atunci când vine vorba de preşedintele Traian Băsescu. Premierul vrea să ştie care sunt criteriile CSM în baza cărora unele dintre anchete sunt anunţate public şi altele nu.

RomaniaTV.net
21 oct. 2012, 15:38
Scandalul interceptărilor. Ponta: De ce nu s-a sesizat CSM când au apărut stenograme şi despre mine?

Victor Ponta scrie, pe blogul personal, că a aflat din presă faptul că CSM s-a autosesizat în legătură cu stenogramele apărute din dosarul lui Sorin Blejnar şi în care sunt surprinse discuţii între acesta şi preşedintele Traian Băsescu.

Vreau sa precizez de la bun inceput ca sunt de acord cu aceasta actiune, daca par sa existe anumite probleme privind respectarea procedurilor judiciare de catre procurorul de caz. Stenogramele ne aduc tuturor aminte de ce va lasa mostenire regimul Basescu: ura, mizerie, metode subterane… De la el si de la Morar a inceput aceasta practica. A lupta pentru justitie este una – corect si laudabil. A folosi stenograme pentru a murdari spatiul public – e cu totul altceva…”, spune premierul.

Victor Ponta adaugă că „CSM a procedat corect cerand ancheta”.

Dar de ce doar acum? De ce, de pilda, nu s-au sesizat la fel la inceputul anului, cand au aparut in presa stenograme si despre mine? Voi cere si oficial CSM sa imi trimita (ca simplu cetatean, nu ca prim ministru) rezultatele anchetei interne, daca exista, referitoare la cine a dat in presa convorbirea telefonica de doua vorbe dintre mine si procurorul George Balan (reamintesc ca, in acel caz, spre deosebire de cazul actual, nu exista nici rechizitoriu, nici cerere de arestare, nici dosar in instanta – asa cum e in cazul Blejnar). Iar daca o astfel de ancheta s-a demarat, as vrea sa stiu care sunt criteriile pe baza carora unele anchete sunt anuntate public si altele nu!  Voi mai cere CSM sa investigheze legatura mea cu procurorul din cazul Blejnar. Eu, personal, nu-l cunosc! Cred insa ca doamna Macovei il stie mult mai bine…”, scrie Ponta.

El mai susţine că CSM este „o institutie care trebuie sa apere interesele tuturor, atunci cand se ridica semne de intrebare asupra respectarii procedurilor judiciare”.

Ne-am saturat cu totii de dubla masura a unor institutii, care reactioneaza intr-un fel cand e vorba de cetatenii obisnuiti, dar total diferit atunci cand vine vorba de Traian Basescu!”, conchide Ponta.

Inspecţia Judiciară din Consiliul Superior al Magistraturii s-a autosesizat, sâmbătă, după apariţia în presă a interceptării convorbirii telefonice dintre preşedintele Traian Băsescu şi fostul şef al ANAF, Sorin Blejnar, în dosarul „Motorina”. Inspectorii vor verifica dacă procurorul de caz a respectat procedura când a introdus în dosar interceptările cu şeful statului.