Scandalul interceptărilor. Lăzăroiu: Teoria că procurorii sunt controlaţi de Băsescu se prăbuşeşte

Consilierul prezidenţial Sebastian Lăzăroiu a declarat, într-un interviu acordat ziare.com, că interceptările din dosarul fostului şef ANAF Sorin Blejnar, în care apare preşedintele Traian Băsescu, "prăbuşesc" mitul că şeful statului ar controla procurorii.

RomaniaTV.net
23 oct. 2012, 11:16
Scandalul interceptărilor. Lăzăroiu: Teoria că procurorii sunt controlaţi de Băsescu se prăbuşeşte

Întrebat dacă Traian Băsescu a ajuns „victima” unui procuror, Sebastian Lăzăroiu a spus că nu e victima nimănui şi „nu Traian Basescu era subiectul interceptarii, ci Sorin Blejnar, pe atunci seful unei institutii care avea legaturi cu toate celelalte institutii”.

„Sigur ca intotdeauna e o problema cand apar stenograme ale unor interceptari din dosare care nu sunt publice. Dar asta e treaba Inspectiei Judiciare: sa elucideze modul in care ele ajung publice. Faptul ca unii oameni sunt interceptati in convorbirile lor cu alte persoane care nu au legatura cu cazul respectiv e problema procurorilor care instrumenteaza cazurile. Asa ca nu poti sa ai niciun fel de asteptari in privinta asta.  Cred ca teoria ca procurorii sunt controlati de Traian Basescu pe care o auzim de la tot felul de inculpati si invinuiti, politicieni sau oameni de afaceri, se prabuseste si ea cu ocazia acestor stenograme. Daca mai avea cineva vreun dubiu„, a declarat consilierul prezidenţial.

Referitor la relaţia Băsescu-Ponta, Lăzăroiu a spus că şeful statului nu intră în „jocuri mici” şi că Ponta ar trebui să fie mai atent la adversarii săi din PSD.

„Daca ne referim la jocurile cu miza mica electorala, nu cred ca trebuie sa se astepte cineva ca presedintele Traian Basescu, un om politic cu mare experienta, sa intre in asa ceva. Pana la urma alegerile vin si trec, ca si guvernele.
(…) Daca omul politic Victor Ponta are nevoie de adversari, cred ca ar trebui sa ii caute in alte zone. Ponta uita ca presedintele nu candideaza in decembrie 2012. In schimb, candideaza Dan Diaconescu si PP-DD, Gigi Becali, din partea PNL. Sunt multi competitori in PSD pentru functia de premier care se va vacanta in decembrie. Asa incat nu prea inteleg de ce isi cauta adversari in zone de unde ar trebui sa se astepte la colaborare institutionala, cand, Slava Domnului, are destui adversari in interiorul si in afara partidului pe care il conduce„, a spus Lăzăroiu.