DANONE RETRAGE de pe piaţă produse posibil contaminate şi BLOCHEAZĂ tone de lactate în depozit

Publicat: Luni, 18 Martie 2013 15:09 // Actualizat: Luni, 18 Martie 2013 16:42 // Sursa: RTV.net

Danone România a decis, luni, retragerea preventivă de pe piaţă a unor produse care ar putea să conţină urme de lapte contaminat şi să blocheze în depozitul său alte 75 de tone de lactate, după ce a descoperit aflatoxină în laptele livrat de unul din furnizorii săi. De asemenea, compania a făcută publică şi lista produselor retrase de la comercializare.

Foto: RomaniaTV.NET

"După primirea rezultatului pentru aflatoxină M1 pentru o livrare de la unul dintre furnizorii săi de lapte, rezultat care era peste limita legală, Danone România a sistat imediat colecta de lapte de la ferma respectivă şi, pentru siguranţa consumatorilor, a decis să blocheze în depozitul său 75 tone de produse şi să retragă preventiv de pe piaţă unele produse care ar fi putut să conţină urme de lapte contaminat de la acea fermă. Procesul de retragere se desfăşoară foarte rapid şi facem toate eforturile să fie finalizat până la finalul zilei", se arată într-un comunicat al companiei.

Peste 75% dintre cele 59,6 tone de produse tip iaurt, suspectate că ar conţine lapte contaminat cu aflatoxină, au fost retrase de pe rafturile magazinelor din toată ţară.

"Am retras deja mai mult de 75% din cantitatea de produse suspectate că ar conţine lapte contaminat cu afaltoxină, iar până la sfârşitul zilei estimăm că vom reuşi să scoatem de la raft toată cantitatea. Este vorba de 59,6 tone de produse tip iaurt. Din datele pe care le avem aceste produse sunt de cel mult două zile în magazine", a precizat Cristina Popescu, directorul de Comunicare al Danone România, potrivit Agerpres.

Potrivit economica.net, următoarele produse au fost retrase de la comercializare de către Danone:

Produse Data de expirare  
Iaurt cu musli 125g 12.04.2013  
Iaurt cu musli piersici 125g 11.04.2013  
Iaurt cu cereale integrale miere si nuci125g 11.04.2013  
Smantana 12% 190g 09.04.2013  
Smantana 12% 850G 05.04.2013  
Smantana 18% 400g 06.04.2013  
Iuart Natural 140g 11.04.2013  
Iaurt Natural 400g 11.04.2013  
     După alerta naţională referitoare la aflatoxină, Danone România a decis mai multe măsuri suplimentare şi voluntare de autocontrol faţă de obligaţiile legale de monitorizare şi control şi planul aferent validat de autorităţi, inclusiv achiziţia unui echipament propriu de testare a conţinutului de aflatoxină.

"Niciun lapte pentru care există suspiciunea unui conţinut de aflatoxină peste norme nu este acceptat în fabrică", precizează compania.

Luni, ANSVSA a anunţat că, în urma unor controale, au descoperit nereguli la anumite loturi de lapte, fiind emisă o alertă pentru lactate produse din aceste ferme.

"Din cauza potenţialului risc, ca o parte din aceste loturi să fi ajuns în procesare, s-a solicitat procesatorului retragerea tuturor loturilor produse în perioada respectivă, pentru a elimina orice pericol pentru sănătate consumatorilor", menţionează ANSVSA.

Autoritatea Sanitară mai afirmă că au dispus sechestrarea loturilor suspecte de contaminare aflate în stoc, în depozitul procesatorului şi retragerea de pe piaţa a produselor rezultate.

Citeşte şi ALERTĂ la dozatoarele de lapte: Există suspiciuni că laptele ar CONTAMINAT cu aflatoxină

loading...
4 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
aflatoxina produse Danone danone retrage produse lapte cu aflatoxină
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
20 mar 18:11
...să riscăm toată industria românească pentru anumite interese“, a mai spus el. Citeşte şi DANONE RETRAGE de pe piaţă produse posibil contaminate şi BLOCHEAZĂ tone de lactate în depozit
...
19 mar 16:16
... În ultima vreme, mai multe produse alimentare a fost retrase de la vânzare în România. Danone România a decis, luni, retragerea preventivă de pe piaţă a unor produse care ar putea să conţină urme de lapte contaminat şi să blocheze în depozitul...
18 mar 16:31
...blocheze în depozitul său alte 75 de tone de lactate, după ce a descoperit aflatoxină în laptele livrat de unul din Citește mai departe…. Citeste toata stirea DANONE RETRAGE de pe piaţă produse posibil contaminate şi BLOCHEAZĂ tone de lactate în depozit...
18 mar 15:52
...tip iaurt, suspectate ca ar contine lapte contaminat cu aflatoxina, au fost retrase de pe rafturile magazinelor din toata tarartv Posted in ...
1
EUR
4.7787
RON
10 Dec
noapte 1 °
zi 6 °
Ultimele joburi adaugate
24 H