SCANDALUL PARIS. Titus Corlăţean: Acuzaţiile lui Traian Băsescu aduc atingere relaţiilor cu Franţa

Ministrul Afacerilor Externe, Titus Corlăţean, a declarat, vineri, că acuzaţiile aduse 'la nivel de şef de stat' unor instituţii ale statului francez contravin cutumelor diplomatice şi aduc atingere relaţiei de 'prietenie şi încredere' dintre România şi Franţa.

31 oct. 2014, 10:02
SCANDALUL PARIS. Titus Corlăţean: Acuzaţiile lui Traian Băsescu aduc atingere relaţiilor cu Franţa

‘În calitate de ministru de externe, îmi manifest profundul regret că, în contextul actualei campanii electorale, de pe poziţii de un evident partizanat politic, se aduc acuzaţii publice unor instituţii ale statului francez. O astfel de manieră de a face campanie electorală, la nivel de şef de stat, contravine grav regulilor şi cutumelor diplomatice şi aduce atingere, în mod neîntemeiat, unei relaţii de prietenie şi încredere, consolidată în timp sub forma unui parteneriat strategic, între România şi Franţa’, susţine Titus Corlăţean, potrivit unui comunicat de presă remis Agerpres.

VICTOR PONTA, prima reacţie la acuzaţiile lui Traian Băsescu privind implicarea SERVICIILOR în campanie

Şeful diplomaţiei române solicită celor implicaţi în campania electorală să păstreze ‘decenţa’ şi să nu întreprindă nimic care ‘ar putea vicia relaţiile internaţionale ale României şi ar contraveni interesului naţional’.

În context, Titus Corlăţean a menţionat şi riscul ca interesele naţionale ale României să fie prejudiciate.

Apreciez că tendinţa constantă de a introduce în discursul de campanie prezidenţială referiri critice la structuri cu rol cheie în promovarea şi protejarea securităţii şi stabilităţii democratice a statului român, prin declaraţii care au ca scop discreditarea şi timorarea acestor instituţii, este de o deosebită gravitate şi riscă să prejudicieze pe termen lung interesele naţionale legitime ale României. Fac apel la decenţă şi responsabilitate. Campania electorală nu scuză, în niciun caz, mijloacele’, a conchis ministrul.

Băsescu, despre Udrea la Paris: E operaţiunea unui serviciu românesc şi a unuia francez. Serviciile, în joc

Preşedintele Traian Băsescu a declarat joi seară, într-o emisiune la B1 TV, că fotografiile cu Elena Udrea la Paris sunt o nouă ‘probă’ că ‘serviciile secrete’ s-au implicat în campania electorală. El a apreciat că în această ‘operaţiune’ au fost implicate ‘un serviciu român şi unul francez’.