Scandalul pe banii din drepturile tv ale Ligii 1, ultimul episod. Cum s-a rezolvat conflictul

Dumitru Dragomir, fostul preşedinte al LPF, a dezvăluit luni că, din informaţiile sale, Intel Sky Broadcast a plătit banii pentru drepturile TV din viitorul sezon al Ligii 1, astfel că nu va mai avea loc o nouă licitaţie.

15 iun. 2015, 09:50
Scandalul pe banii din drepturile tv ale Ligii 1, ultimul episod. Cum s-a rezolvat conflictul

I-am ajutat şi eu, indirect, de-asta primesc banii, altfel erau şanse mari să nu se respecte contractul. Eu ştiu că banii s-au dat, au intrat în contul Ligii, iar Liga îi va da mai departe„, a declarat Dumitru Dragomir, pentru ProSport LIVE. Astfel, cluburile vor putea să demareze negocierile pentru noi transferuri, urmând să-şi stabilească bugetele pentru viitorul sezon.

Era normal să se plătească, deşi contractul s-a făcut fără garanţii bancare, iar dacă nu se dădeau, era deranj mare„, a mai spus Dumitru Dragomir. Vineri, la ultima Adunare Generală a LPF, cluburile au refuzat propunerea Intel Sky Broadcast, care le propusese o scădere a contractului de drepturi TV, de la 28 de milioane de euro pe an, la 23,3 milioane de euro pe an.

Citeşte şi Între 25 şi 28 de milioane de euro pe sezon oferite de RCS-RDS şi Telekom pentru meciurile Ligii I

Termenul limită până la care Intel Sky Broadcast trebuia să plătească banii pentru drepturile tv ale Ligii 1 era 15 iunie, iar în cazul în care suma ar fi intrat diminuată în conturi şefii de cluburi din Liga 1 erau hotărâţi să facă o nouă licitaţie de vânzare a drepturilor.

Citeşte şi Gino Iorgulescu îl ameninţă pe Mitică Dragomir: „Să nu arăt documente…”