Scandalul pensiilor "tăiate" în Dolj. Fostul ministru al Muncii Marius Budăi: "Sper să fie o greşeală, nu o rea intenţie"

Publicat: Vineri, 15 Noiembrie 2019 15:23 // Actualizat: Vineri, 15 Noiembrie 2019 15:23 // Sursa: romaniatv.net

Premierul Ludovic Orban a cerut ministrului Muncii să demareze verificări şi a cerut o analiza concretă să vadă cu exactitate cine a greșit, dacă a greșit CEC-ul sau Casa Județeană de Pensii Dolj, în cazul pensiilor "tăiate" în Dolj. Fostul ministru al Muncii si cel al Finantelor au reacţionat. În timp ce Eugen Teodorovici spune ca problema nu este la Casa de pensii, ci la guvern, Marius Budăi speră sa nu fie o rea intentie, ci doar o greseală. 

Aproximativ 17.000 de pensionari din Dolj s-au trezit zilele trecute cu pensii mai mici decât de obicei. Speriați, oamenii au făcut reclamație la Casa Județeană de Pensii, care le-a transmis ulterior că s-a produs o eroare a sistemului bancar şi că se va remedia.

Practic, persoanele care incasează pensia prin sisetm bancar au primit mai puțini bani, echivalentul avut înainte de majorarea punctului de pensie, care a intrat în vigoare la data de 1 septembrie.

Deputatul PNL de Dolj, Nicolae Giugea, a acuzat vechiul guvern PSD că este resposabil de incident. 

"La ordinul Olguței în Dolj s-au tăiat pensiile. PSD ul lasă în urmă mine îngropate. De la instalarea guvernului Orban, Olguța tot spune că liberalii vor să taie pensiile. Ieri CEC s-a conformat acestui ordin venit de la Olguța și aproape 17.000 de oameni din Dolj au primit pensiile diminuate cu 200 de lei. Când scandalul a devenit prea mare au invocat o eroare de calcul. În realitate pesediștii din structurile din teritoriu au ordin să boicoteze prin orice mijloace activitatea guvernului", a scris deputatul Nicolae Giugea pe pagina sa de Facebook.

În urma scandalului, premierul Ludovic Orban a cerut ministrului Muncii să demareze verificări şi a cerut o analiza concretă să vadă cu exactitate cine a greșit, dacă a greșit CEC-ul sau Casa Județeană de Pensii Dolj. 

"Eu sper, și o spun cu toată responsabilitatea, sper să fie doar o greșeală pentru că, cum de Dumnezeu, s-a întâmplat doar în județul Dolj, mă aștept ca luna viitoare să se întâmple și la județul Botoșani. Adică, să ne ia așa, pe rând, mai întâi pe Olguța, apoi pe mine. Sper să fie totuși o greșeală. Eu dacă mă uit așa, din ceea ce am văzut prin presă și pe sume, s-ar putea sp fie diferența dintre luna august și luna septembrie, când s-a întâmplat majorarea valorii punctului de pensie și eu sper să fie doar o greșeală și nu o rea intenție", a declarat Marius Budăi, în direct, la România TV.

"Tehnic, eu vă spun cum se întămplă. În fiecare lună, fișierele centralizate de la toate Casele teritoriale de Pensii se strâng către Casa Națională de Pensii și apoi sunt trimise către bănci. Tehnic, poate fi o greșeală, trebuie să discute. De aceea spuneam eu că sper să fie o greșeală și să nu fie ceva așa, de campanie, și de hai să lovim în județele unde au fost ministri ai muncii. Sper ca în termenul cel mai scurt și fac apel să se rezolve această problemă", a mai adăugat el.

În schimb, Eugen Teodorovici susţine că problema ţine de Guvern.

"Nu cred ca este o problema la CEC, ci la guvern. In 11 zile, ministrul trebuia sa faca rectificarea ca sa asigure banii de facturi, legea prevede si o a treia rectificare. Imediat ei trebuiau sa o faca, blocajele trebuie verificate. Cred ca sumele nu au fost transferate sau interimediarii nu au facut transferul", a declarat Eugen Teodorovici. 

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
controale Casa de pensii pensii taiate Dolj pensii taiate dolj cec
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.7791
RON
12 Dec
noapte 3 °
zi 8 °
Ultimele joburi adaugate
24 H