Scandalul privind programul de Revelion de la TVR ia amploare. Şefa CNA, chemată să dea explicaţii în Parlament

Iulian Bulai, preşedintele Comisiei pentru cultură, arte, mijloace de informare în masă din Camera Deputaţilor, a anunţat că se va întâlni cu Monica Gubernat, preşedintele Consiliului Naţional al Audiovizualului (CNA), pentru a discuta despre programul de Revelion al TVR 1 unde unde au fost luate în derâdere măsurile de combatere a pandemiei COVID-19.

RomaniaTV.net
03 ian. 2021, 12:16
Scandalul privind programul de Revelion de la TVR ia amploare. Şefa CNA, chemată să dea explicaţii în Parlament

Parlamentarii intervin în scandalul privind programul de Revelion de la TVR în care au fost ironizate măsurile de limitare a răspândirii COVID-19 în România. Preşedintele Comisiei de Cultură din Camera Deputaţilor a anunţat că va avea marţi o întâlnire informală cu preşedintele Consiliului Naţional al Audiovizualului (CNA), Monica Gubernat, pentru a discuta despre „comunicarea şi informaţiile publice care distorsionează mesajele din partea autorităţilor”.

„Marţi dimineaţă voi avea o întâlnire informală la Parlament cu preşedintele Consiliului Naţional al Audiovizualului (CNA), doamna Monica Gubernat. În plină pandemie, toate instituţiile statului trebuie să lucreze împreună pentru a găsi soluţii în a opri acest fenomen care ne afectează pe toţi”, a anunţat, duminică, Iulian Bulai, conform News.ro.

Preşedintele Comisiei de Cultură din Camera Deputaţilor, Iulian Bulai, a menţionat că discuţia „va fi despre comunicarea şi informaţiile publice care distorsionează mesajele din partea autorităţilor şi sprijinirea comunicaţională a unor măsuri de sănătate publică”.

Citeşte şi: Scandal uriaș după emisiunea de Revelion difuzată de TVR. Iulian Bulai, deputat USR-PLUS, cere demiterea șefei televiziunii, Doina Gradea

Deputatul USR, Iulian Bulai, a reacţionat în cazul programului de Revelion difuzat de postul public de televiziune, spunând că „TVR1 a avut de Revelion un program plin de băşcălie la adresa a tot ce înseamnă pandemie: mască, vaccin, pericol, protejare, distanţare socială”.

Parlamentarul a amintit că a costat 140.000 de euro, fiind promovaţi ”oameni declaraţi fani ai teoriilor conspiraţiilor”, precum Dan Bittman şi Mugur Mihăiescu.

Încă de sâmbătă, Bulai anunţa că va chema la Parlament reprezentanţii CNA.

„Voi chema în curând la Parlament reprezentanții CNA pentru a ne oferi un punct de vedere asupra acestei situații.

Firea, Olguța și Dăncilă au plecat. Doina Gradea trebuie să plece din TVR și să ia cu ea și pe partenerii PSD care au mai rămas acolo.

Ne întâlnim în sesiune ordinară în februarie și începem curățenia”, a scris Iulian Bulai.

Citeşte şi: Membru CNA acuză TVR că a oferit publicului „un spectacol grotesc” de Revelion. „S-a instigat la nerespectarea regulilor împotriva COVID”