Scandalul produselor contaminate: Patru şefi de la ANSVSA şi trei inspectori veterinari, sancţionaţi

Vicepreşedintele ANSVSA, Vladimir Mănăstireanu, a declarat joi, în cadrul unei conferinţe de presă, că în urma alertelor sanitare legate de produse contaminate, autoritatea a demarat anchete în rândul anagajaţilor ANSVSA. Astfel, patru şefi ANSVSA şi trei inspectori veterinari au fost deja sancţionaţi.

21 mart. 2013, 12:02
Scandalul produselor contaminate: Patru şefi de la ANSVSA şi trei inspectori veterinari, sancţionaţi

Vicepreşedintele ANSVA, Vladimir Mănăstireanu, a anunţat că autoritatea a demarat deja o serie de acţiuni de „curăţare a sistemului”.

Acţiunile vizează atât sistemul de alimentaţie publică, cu depistarea celor care înşeală vigilenţa şi credibilitatea consumatorului, cât şi sistemul veterinar, cu tot ce înseamnă angajaţi ai ANSVSA. Măsurile au început să fie luate deja vizavi de câţiva reprezentanţi ai ANSVSA. Sunt măsuri permanente, care vor continua până când autoritatea va reprezenta un sistem de surpaveghere al sănătăţii populaţiei, în care toată lumea să aibă încredere”, a precizat Vladimir Mănăstireanu.

Oficialul de la ANSVSA a spus că vizaţi sunt colegii lui din sistem, care în timpul anchetelor din ultima săptămână au furnizat date de pe sistemul rapid de alertă, date care au împiedicat autorităţile să ducă la bun sfârşit ancheta.

„Este vorba de patru colegi din sistem, care au avut atribuţii de conducere şi trei inspectori veterinari. Celor patru le-au fost retrase atribuţiile de conducere. Au indus o stare de panică în rândul populaţiei, ceea ce pentru mine nu este de acceptat„, a completat şeful de la ANSVSA.

VEZI ŞI: Protest extrem în Ilfov. Un fermier a aruncat tone de lapte pe câmp

Acesta nu a vrut să dea numele celor sancţionaţi, însă a precizat că unul dintre ei este inspectorul sanitar veterinar de la Ilfov, care a dat drumul la marfa pusă sub sechestru, adică 300 de kilograme de pere. Acesta se află deja într-o anchetă penală.

CITEŞTE ŞI: Ministrul Agriculturii: Lapte cu aflatoxină, în 34 de ferme. Tot ceea ce se găseşte pe raft e bun