Scandalul silicoanelor ucigaşe a ajuns şi în America de Sud

Scandalul silicoanelor ucigaşe din Franţa a ajuns şi în America de Sud. Medicii de aici au început monitorizarea femeilor care şi-au implantat proteze de la compania franceză PIP.

RomaniaTV.net
23 dec. 2011, 17:01
Scandalul silicoanelor ucigaşe a ajuns şi în America de Sud

Protezele cu silicon realizate de Poly Implant Prothese au fost din 1991 una dintre cele mai ieftine metode de mărire a sânilor pentru multe femei.

În America Latină, multe ţări cu tradiţie în chirurgia estetică au folosit implanturi ale companiei franceze.

În 2010, numai în Columbia au fost vândute peste 15.000 de proteze mamare PIP, în timp ce Brazilia a achiziţionat de-a lungul anilor peste 25.000 de astfel de implanturi.

Alerta autorităţilor franceze care nu exclud o posibilă îmbolnăvire de cancer a celor care au folosit proteze PIP, i-a pus pe jar pe plasticienii sud-americani. Aceştia spun că îşi vor rechema pacientele la investigaţii.

În cei aproape 20 de ani de existenţă firma franceză Poly Implant Protese a fost lider mondial în exporturile de proteze mamare, cu peste 100.000 de unităţi vândute în fiecare an.

Din 2010 a fost închisă de către autorităţile sanitare franceze, după ce s-a descoperit că implanturile produse aici pot genera cancer.