Scandalul studenţilor străini de la UMF Iaşi. Rectorul Dragoş Pieptu şi-a dat demisia

Rectorul UMF Iaşi, Dragoş Pieptu, a anunţat miercuri seară că demisionează de la conducerea instituţiei.

RomaniaTV.net
21 oct. 2015, 20:52
Scandalul studenţilor străini de la UMF Iaşi. Rectorul Dragoş Pieptu şi-a dat demisia

Scandalul de la Universitatea de Medicină şi Farmacie „Grigore T. Popa” din Iaşi privind reevaluarea dosarelor studenţilor străini veniţi pe locurile cu taxă în valută face prima victimă. Rectorul Dragoş Pieptu a anunţat, într-o confrinţă susţinută alături de ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, că demisionează din funcția de rector al instituției de învățământ superior.

Demisia vine pe fondul scandalului provocat de reevaluarea dosarelor studenților străini veniți pe locurile cu taxă în valută.

„Este vorba de o fraudă la nivelul personalului administrativ al UMF Iași care a făcut o fraudă cu dosarele de înregistrare ale studenților străini, cu punctajele. Vor fi sesizate, dacă nu s-au autosesizat deja, și organele de urmărire penală”, a declarat Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației și Cercetării Științifice.

„Mi-am depus deja demisia, noul rector va fi decis de către Senatul de luni al universității, toate dosarele vor fi reevaluate până luni, pe 26 octombrie. Este vorba de 951 de dosare”, a declarat prof. dr. Dragoș Pieptu, rectorul UMF Iași.

Scandalul s-a creat în jurul a peste 90 de studenți din diferite țări care se regăseau pe liste iniţial şi apoi au dispărut. Ei provin din Italia, Maroc, Polonia, Franța și Israel.

Ministrul Educației a precizat că rectorul universității a fost cel care s-a autosesizat și care a cerut intervenția ministerului.