Scandalul supravegherilor NSA: Edward Snowden vrea să rămână în Hong Kong şi face noi dezvăluiri

Edward Snowden, americanul considerat responsabil pentru scurgerea unor detalii privind un program de supraveghere electronică, şi-a exprimat miercuri dorinţa de a rămâne în Hong Kong şi a promis noi dezvăluiri cu privire la ţintele monitorizate de SUA.

RomaniaTV.net
12 iun. 2013, 16:55
Scandalul supravegherilor NSA: Edward Snowden vrea să rămână în Hong Kong şi face noi dezvăluiri

Nu sunt nici trădător, nici erou. Sunt un american„, potrivit site-ului web al jurnalului din Hong Kong căruia Snowden i-a acordat un interviu exclusiv.

South China Morning Post, într-un extras publicat pe site-ul său web înainte de difuzarea interviului complet, a precizat că fostul colaborator al Agenţiei pentru Securitatea Naţională (NSA) va dezvălui „noi elemente explozive cu privire la ţintele monitorizate de Statele Unite ale Americii„.

Snowden va vorbi totodată despre îngrijorarea sa faţă de soarta familiei sale şi despre planurile sale imediate, a adăugat cotidianul după ce l-a intervievat pe fostul consilier CIA, în vârstă de 29 de ani, miercuri într-o locaţie ţinută secretă din Hong Kong.

„Cei care cred că am comis o greşeală venind în Hong Kong nu îmi înţeleg intenţiile. Nu am venit aici pentru a fugi de justiţie. Sunt aici pentru a scoate la iveală fapte reprobabile„, a mărturisit el în interviul respectiv. Snowden se angajează să lupte împotriva oricărei tentative de solicitare de extrădare din partea SUA, conform jurnalului. El a sosit în Hong Kong la 20 mai după ce a făcut dezvăluiri privind programele secrete de supraveghere americane în cotidianele britanic The Guardian şi american The Washington Post.