Scapă de dentist cu o pastă de dinţi făcută în casă

Sănătatea dentară este extrem de importantă, iar o alimentație potrivită și o igienă orală corespunzătoare pot preveni apariția cariilor. Află cum îți poți păstra dinții sănătoși, fără să ajungi pe scaunul stomatologului.

RomaniaTV.net
08 iul. 2014, 11:56
Scapă de dentist cu o pastă de dinţi făcută în casă

Cele mai multe probleme stomatologice pot fi rezolvate la specialist, însă trebuie să știi că, odată tratat, dintele devine sensibil și predispus la apariția unor carii noi. De aceea, este extrem de important să asiguri remineralizarea dinților. Dieta, PH-ul salivei și igiena orală sunt cei mai importanți factori pentru o sănătate dentară fără cusur.

Citeşte şi Sănătate orală: Când trebuie să schimbăm periuţa şi cum alegem pasta de dinţi

Pasta de dinți curăță și elimină placa dentară, însă, pe termen lung, ingredientele sale ți-ar putea face mai mult rău decât bine. Unii specialiști susțin că glicerina acoperă dinții cu un strat care împiedică remineralizarea lor, sulfatul lauril de sodiu este cancerigen, iar fluorul este un ingredient toxic și nu are niciun rol în prevenirea apariției cariilor. Poți alege variante mai sigure pentru igiena orală, precum pastele de dinți naturale, pe care le găsești în comerț, la prețuri ceva mai mari, sau le poți face acasă.

Continuarea pe Unica.ro.