Scapă de durerile de spate acum! Cele mai eficiente mișcări pentru o coloană sănătoasă

Durerile de spate pot fi un impediment atunci când vrei să te implici în cele mai simple activități, însă există exerciții eficiente care te pot scăpa de această problemă.

30 aug. 2021, 23:50
Scapă de durerile de spate acum! Cele mai eficiente mișcări pentru o coloană sănătoasă

Durerile de spate constituie o problemă serioasă care nu trebuie ignorată, deoarece poate evolua în afecțiuni mai grave. Cea mai eficientă metodă prin care poți ameliora durerea din zona spatelui sunt anumite exerciții fizice practicate cu regularitate.

Un aspect important în ceea ce privește antrenamentul pentru ameliorarea durerilor de spate, este să alegi un sport acre își face plăcere, fie că este vorba de înot, yoga pilates, sau simplul mers pe jos.

Înotul

Un sport recomandat persoanelor care au probleme cu afecțiuni ale spatelui, este înotul. Fie că ne aflăm în sezonul cald, când piscinele sau ștrandurile în aer liber sunt deschise, sau dimpotrivă, avem de-a face cu vremea rece și ploioasă, ne putem bucura de o sesiune de înot, care va revigora întregul organism.

Înotul poate ameliora durerile de spate provocate de hernia de disc, fortifică mușchiul cardiac și tonifiază întreaga musculatură a corpului, înclusiv picioarele și abdomenul. Pe lângă faptul că arde calorii și poate ajuta la pierderea în greutate, înotul este și o activitate relaxantă pentru psihic și astfel e benefică pentru cei care suferă de stres cronic, anxietate şi depresie.

Medicii recomandă persoanelor care suferă de dureri de spate să practice înotul de două ori pe săptămână, iar rezultatele vor apărea peste aproximativ șase sesiuni de înot.

Mersul pe jos

Mersul pe jos este o activitate simplă, la acre oricine are acces și care poate fi practicată în aer liber, mai ales primăvara și toamna, când vremea este prielnică. Cel mai bine este să mergi câte 60 de minute, de trei ori pe săptămână. Ideal este să ai un ritm dinamic pe care să îl poți menține, în concordanță cu abilitățile fizice. Pentr a avea rezultate cât mai bune, poți merge pe un traseu care include trepte sau care planuri înclinate.

Mersul pe jos este foare benefic pentru genunchi, articulațiile şoldului, dar și pentru musculatura spatelui. Trebuie totuși să fii foarte atent la postură. Mersul pe jos corect se efectuează cu spatele drept și abdomenul contractat.

Pilates și Yoga

Pilates și yoga sunt alte două activități care cuprind exerciții ideale pentru ameliorarea durerii de spate. Este foarte imoprtant ca fiecare mișcare să o practici lent și corect, iar dacă nu ai acces la un instructor, atunci poți căuta clipuri pe internet care să te îndrume.

Pilates este o formă de antrenament care îți lucrează mușchii profunzi, repsonsabili cu menținerea unei posturi corecte. Mușchii profunzi sunt localizați în zona coloanei vertebrale și este vorba mai exact de musculatura abdominală și pelviană.

Yoga este o formă de antrenament care contribuie la starea psihică și fizică, iar scopul este echilibrul dintre trup și suflet. Exercițiile yoga practicate cu regularitate sunt benefice pentru vindecarea durerilor de spate. Specialiștii recomandă efectuarea sesiunilor de yoga, de trei ori pe săptămână.