Scapă de febră cu aceste leacuri

Febra nu este o afecțiune în sine, ci un simptom al unei boli care poate fi tratată și fără medicamente. Iată câteva remedii naturiste care te vor ajuta să scapi de temperatura ridicată!

RomaniaTV.net
20 oct. 2016, 10:31
Scapă de febră cu aceste leacuri

Bitter suedez

În febră este recomandat bitterul suedez. Pune 3 lingurițe de bitter suedez într-o cană de ceai. Vei scăpa de febră într-un timp foarte scurt.

Ceai de lămâie și ghimbir

Unul dintre remediile naturiste care te poate scăpa de febră este ceaiul de lămâie și ghimbir. Ai nevoie de 2 linguri de rădăcină de ghimbir (proaspătă) rasă și o jumătate de lămâie. Se pun la fiert timp de 12 minute. Apoi, se adaugă o linguriță cu zeamă de lămâie. Acest ceai se bea fierbinte. La scurt timp după consumarea lui, febra o să dispară.

Ceai din boabe de muștar

Ceaiul din boabe de muștar scade rapid temperatura corpului. Iată cum se prepară: pune peste o lingură de boabe de muștar 150 de ml de apă clocotită și lasă la infuzat timp de 7-8 minute. Bea câte o ceșcuță cu ceai din boabe de muștar din două în două ore, până ce febra scade.

Citeşte şi  Cauze mai puţin cunoscute ale febrei

Infuzie de flori de soc

Și infuzia din flori de soc te scapă de febră. Pune 2 linguriţe de plantă uscată în 200 ml apă clocotită. Încearcă să-l bei cât mai fierbinte și vei vedea că, în scurt timp, nu vei mai avea febră.

Infuzie de salvie

O altă soluție la îndemână care va face febra să dispară este și infuzia de salvie. Pune o lingură cu frunze uscate într-o cană cu apă clocotită. Lasă la infuzat timp de 10 minute, apoi bea acest ceai.

Sirop de zmeură

Se pare că și siropul de zmeură poate fi aliatul tău de nădejde împotriva temperaturii ridicate. Se ia câte o linguriță din oră în oră, până când febra o să dispară.

Află care sunt ceaiurile care scad febra la copii și adulți