Scapă de mirosul de usturoi. Iată ce alimente trebuie să consumi

Usturoiul este un produs vegetal benefic pentru organismul nostru, ba chiar are unele calităţi curative fiind recomandat de naturişti. Cu toate acestea, mirosul pe care acesta îl degajă în urma lui te face adesea să te abţii.

27 iun. 2014, 07:28
Scapă de mirosul de usturoi. Iată ce alimente trebuie să consumi

Usturoiul se simte nu numai in repiratia celui care l-a consumat, ci chiar si in transpiratia lui. Mirosul cel mai persistent il raspandeste usturoiul in stare cruda: in salate sau in mujdeiuri.

Expertii Universitatii din Ohio au publicat recent un raport in care au aratat concluziile cercetarilor lor privind tocmai aceasta problema si modul cum ar putea fi indepartat neplacutul miros, prin consumarea ulterioara a unor alimente neutralizante, scrie curademiere.ro. Problema se pune in a neutraliza componentii sulfului, singurii vinovati de neplacuta aroma pe care o lasa usturoiul in urma lui.

Iata cum poti scapa de mirosul de usturoi:

1. Mananca un mar. Marul contine o enzima care oxideaza rapid numeroase substante aflate in contact, incusiv compusii sulfului, producand neutralizarea lor si oprind producerea vaporilor rau mirositori.

Citește și CEAPA ŞI USTUROIUL, efecte miraculoase împotriva CANCERULUI

Dar se pun cateva conditii. Prima este ca marul sa fie mancat imediat dupa masa intrucat el opreste continuarea procesului inceput de degajare a compusilor sulfului, dar nu desfiinteaza efectul celor deja existenti. A doua este ca marul sa fie curatat de coaja, intrucat aceasta, oprindu-se intre dinti, ar putea contribui la retinerea unor resturi de mancare, inclusiv celor ce contin usturoi. A treia este ca marul sa fie bine mestecat in gura, inainte de a fi inghitit, pentru ca efectele sale sa inceapa a se produce chiar in cavitatea bucala.

2. Bea un ceai verde. Ceaiul verde contine polifenoli, substante care au calitatea de a neutraliza toti componentii sulfului. Dar, ca sa-si faca efectul dorit, ceaiul trebuie sa fie destul de concentrat si baut pe indelete pentru ca, asemanator marului, actiunea sa inceapa tot in cavitatea bucala.

Atentie insa: excesul de ceai nu este benefic pentru organism. O ceasca este suficienta pentru neutralizarea substantelor din usturoi.

3. Clateste-ti gura cu zeama de lamaie. Substantele acide, cu un pH de 3,6 au calitatea de a distruge enzimele care activeaza actiunea usturoiului in organism si respectiv a compusilor sulfului.

Citeşte şi Cum să scapi de respiraţia urât mirositoare