Scapă de senzația de greață după masa de sărbători cu aceste 3 ingrediente pe care le ai și tu în cămară

Senzația de greață după o masă copioasă îți poate strica sărbătorile, însă există anumite trucuri naturiste extrem de eficiente care te vor pune pe picioare imediat.

25 dec. 2021, 20:42
Scapă de senzația de greață după masa de sărbători cu aceste 3 ingrediente pe care le ai și tu în cămară

Senzația de greața după masa de sărbători, plină de preparate delicioase dar câteodată nocive ficatului, poate fi remediată cu câteva ingrediente naturiste pe care orice persoană le are în casă.

Cum scapi de mahmureală cu câteva ingredinete banale din orice bucătărie. Trucul genial care alungă greaţa după beţia de Crăciun

Apă cu lămâie

Lămâile conțin acid citric, un compus natural despre care se crede că ajută digestia și calmează stomacul. Încercați să adăugați suc de lămâie proaspăt stors în apă și să beți pe tot parcursul zilei.

Dacă greața se datorează constipației, consumul de apă caldă cu suc de lămâie vă poate stimula digestia. Nu exagerați totuși. Ingerarea de prea multă suc de lămâie într-o perioadă scurtă poate agrava greața.

Mirosul de lămâi poate ușura, de asemenea, greața. Potrivit unui studiu din 2014, inhalarea uleiului esențial de lămâie poate ajuta la reducerea senzației de greață cauzată de excese alimentare. Dacă nu aveți ulei esențial de lămâie la îndemână, pur și simplu tăiați o lămâie proaspătă în jumătate și respirați parfumul.

Ceaiul de ghimbir

Ghimbirul este, fără îndoială, cel mai popular remediu pentru greață. Conform unei analize din 2012, ghimbirul are proprietăți antivomitve.

Pentru a ajuta greața, mâncați o bucată mică de ghimbir proaspăt sau confiat. De asemenea, puteți bea ceai de ghimbir, pe care îl veți găsi în magazinele alimentare sau naturiste.

Fă-ți propriul ceai de ghimbir turnând o cană de apă clocotită peste o bucată de rădăcină de ghimbir proaspătă, decojită. Înmuiați timp de cel puțin cinci minute, strecurați și bucurați-vă de licoarea aromată.

Otrava de pe masa de Crăciun. Evită să mănânci acest preparat așa! E un pericol uriaș pentru sănătate!
Menta

Potrivit unui studiu din 2013, uleiul de mentă s-a dovedit a fi o modalitate sigură și eficientă de a combate greața. Puteți lua capsule de mentă sau puteți bea ceai de mentă pentru a experimenta aceste beneficii.

Căutați ceai de mentă în magazinele alimentare și naturiste. Sau fă-ți singur turnând o cană de apă clocotită peste o linguriță de frunze proaspete de mentă. Înmuiați timp de cel puțin cinci minute și strecurați după preferință.

Potrivit unui studiu din 2011, inhalarea uleiului esențial de mentă sau a frunzelor proaspete de mentă poate ușura greața.