Scapă de stres şi oboseală la birou. Află aici cum

Multă lume se plânge de oboseală şi stres la birou, însă foarte puţini ştiu că acestea pot fi acumulate din cauza lipsei de aer.

RomaniaTV.net
14 oct. 2012, 05:50
Scapă de stres şi oboseală la birou. Află aici cum

Prezenţa plantelor în ghiveci la birou nu numai că reduce oboseala şi stresul, dar contribuie şi la combaterea unor probleme de sănătate, precum gâtul uscat, durerile de cap, tusea şi pielea uscată.

Studiul a fost efectuat pe un grup de 385 de angajati luandu-se in considerare numarul de plante de pe biroul fiecaruia si zilele de concediu medical efectuate de fiecare in parte. S-a constatat astfel ca angajatii care aveau mai putine zile de concediu medical aveau mai multe plante in jur.

CITEŞTE ŞI: Cum să ne amenajăm biroul pentru avea o atmosferă relaxantă FOTO

Explicatia data de echipa de la Universitatea de Stat din Washington, citata de Mail Online, ar fi ca pamantul de flori elimina substante ce combat anumiti comusi organici volatili care afectaează sanatatea. Totodata, angajatii au fost monitorizati in timp ce efectuat anumite sarcini de birou, constatandu-se ca viteza de reactie sporea cu pana la 12 la suta la persoanele care  aveau cel putin un ghiveci pe birou.

Citeşte continuarea pe Sfatulparitilor.ro