Scenariu apocaliptic! Putin ar vrea atacarea Europei cu rachete nucleare. Propagandiştii Kremlinului ameninţă că nu vor exista supravieţuitori

Televiziunea rusă de stat a simulat modul în care preşedintele Vladimir Putin ar lansa un atac cu rachete nucleare asupra trei capitale europene, ameninţând că "nu vor exista supravieţuitori". Propagandiştii liderului de la Kremlin au reacţionat ca urmare a afirmaţiilor făcute de ministrul Forţelor Armate din Marea Britanie care ar vrea Ucraina să atace infrastructura rusă.

30 apr. 2022, 14:26
Scenariu apocaliptic! Putin ar vrea atacarea Europei cu rachete nucleare. Propagandiştii Kremlinului ameninţă că nu vor exista supravieţuitori

Putin ar vrea atacarea Europei cu rachete nucleare. Gazdele emisiunii „60 de minute” de la televiziunea de stat Rusia 1 au anunţat că oraşele Londra, Paris și Berlin ar putea fi lovite în 200 de secunde de la lansarea rachetelor nucleare, pe măsură ce tensiunile se intensifică pe fondul războiului din Ucraina.

Ameninţarea a fost lansată în condiţiile în care Richard Sherriff, fost adjunct al comandatului forţelor NATO, a avertizat că Occidentul trebuie să „se pregătească” pentru un război cu Rusia. Mai mult, există informări potrivit cărora preşedintele rus Vladimir Putin ar putea anunţa cu ocazia paradei de 9 mai pentru a declanşa un „război total”.

Citeşte şi: Bilanţul negru al războiului din Ucraina: peste 200 de copii ucişi

Mai mult, în ediţia de joi a emisiunii, preşedintele partidului naționalist Rodina, Aleksey Zhuravlyov, a avansat un scenariu potrivit căruia Rusia ar lansa arme nucleare împotriva Marii Britanii, afirmând: „o rachetă Sarmat și insulele britanice nu vor mai exista”.

Rugat de una dintre gazde să detalieze, Aleksey Zhuravlyov a spus că „a vorbit serios”. De asemenea, un alt moderator al emisiunii a completat că şi Marea Britanie deţine arme nucleare, iar în aceste condiţii „nimeni nu va supravieţui în acest război”.

Totodată, producătorii emisiunii au prezentat o hartă din care ar reieşi că rachetele nucleare ar putea fi lansate din Kaliningrad, enclava rusă dintre Polonia, Lituania și Marea Baltică, notează Daily Mail.

Mai mult, televiziunea rusă de stat a sugerat că rachetele ar putea lovi Berlinul în 106 secunde, Parisul în 200 de secunde şi Londra în 202 secunde.

Scenariul apocaliptic a fost vehiculat în condiţiile în care Marea Britanie şi alte state occidentale continuă să sprijine Ucraina, aliaţii furnizând echipamente, vehicule militare și arme autorităţilor ucrainene.

Pe fondul sprijinului anunţat de Occident pentru Ucraina, Putin a ordonat Armatei să testeze rachetele Sarmat, cunoscute și sub numele de Satan II.

Săptămâna trecută, Vladimir Putin s-a lăudat că rachetele hipersonice ale forţelor ruse ar putea „spulbera toate sistemele defensive moderne” şi ar putea fi folosite pentru atacarea Marii Britanii „până în toamnă”.

Toate aceste comentarii alarmante au fost făcute la emisiunea „60 de minute” care este unul dintre cele mai urmărite programe de televiziune din Rusia.

Citeşte şi: Aroganţa Rusiei: Putin vrea defilare de 9 mai cu mercenarii capturaţi în Ucraina. Apelul lui Lavrov pentru NATO