Scenariu Pro Sport. Fraţii Pavăl cumpără FCSB de la Gigi Becali şi fuzionează cu Steaua MApN

La o zi după eșecul din Giulești, Gigi Becali a anunțat că să retrage din fotbal şi că oferă FCSB oricui este dispus să achite 25 de milioane de euro. Imediat, au început scenariile, iar unul dintre ele este cel puţin interesant.

27 apr. 2023, 07:39
Scenariu Pro Sport. Fraţii Pavăl cumpără FCSB de la Gigi Becali şi fuzionează cu Steaua MApN

FCSB ar putea ajunge în portofoliul fraţilor Pavăl în cazul în care Gigi Becali chiar se retrage din fotbal, proprietarii Dedeman intenţionând să copieze modelul Şucu de la Rapid.

Dincolo de zona declarativă, primii pași procedurali de ieşire a lui Gigi Becali din zona FCSB au fost deja făcuți. Mihai Stoica a anunțat că a acceptat să fie noul președinte al Consiliului de Administrație al clubului. Potrivit surselor ProSport, Gigi Becali ar vinde FCSB fraţilor Pavăl, care ar pregăti fuziunea cu CSA Steaua!

Gigi Becali a părăsit România, la două zile după ce a anunțat că se retrage din fotbal. Unde a plecat patronul FCSB

Frații Dragoș și Adrian Pavăl, patronii Dedeman, companie de top pe piața de bricolaj, au fost mai mereu curtați să intre în fotbalul românesc și chiar au existat semnale concrete că ar fi dispuși să facă acest pas investițional, spre multiple direcții, de-a lungul timpului. Oameni de afaceri respectați în mediul de business și cu averi uriașe, frații Pavăl ar fi fost interesați să investească la Viitorul Constanța, clubul lui Gică Hagi, anterior momentului când acesta a devenit Farul. Finalmente, un parteneriat de susținere pentru Academia Hagi s-a semnat.

Ulterior, s-a scris și vorbit inclusiv despre o posibilă acțiune de intervenție la CSA Steaua, pe fondul procesului de transformare a clubului militar într-o entitate cu sprijin financiar din mediul privat, astfel încât echipa să poată promova în Superliga. Speculațiile au fost întărite de noul magazin Dedeman deschis în toamna lui 2020 tocmai în spatele stadionului Steaua.

Nu în ultimul rând, în 2020, frații Pavăl au fost legați de proiectul revitalizării fotbalului din Bacău, orașul de care sunt legați în ciuda originii lor sucevene. Pe lângă posibile acțiuni spre refacerea unui club-fanion fiind vorba de investiții estimate la 25 milioane de euro pentru un nou stadion al comunității. „Sunt ezitări, sunt discuții cu frații Pavăl, dar cred că până la urmă se va face ceva” declara în mai 2020 la Pro X fostul fotbalist Florin Lovin, tot băcăuan. Ei bine, scenariul descinderii fraților Pavăl în fotbalul nostru se pare că acum e mai aproape de realitate ca oricând, potrivit surselor ProSport!

Gigi Becali anunţă că se retrage de la FCSB după eşecul cu Rapid: „Am 65 de ani, când eram tânăr, mai puteam, acum gata”

După ce Gigi Becali a anunțat public intenția de a vinde FCSB pentru 25 milioane euro, pe piața de business, dar și în lumea fotbalului au apărut informații pe care ProSport ți le prezintă în exclusivitate, despre un demers concret al fraților Pavăl! Aceștia ar fi dispuși să profite de contextul neașteptat, să cumpere FCSB și să forțeze în termen foarte scurt o fuziune cu CSA Steaua!

Unul dintre frații Dedeman, vecin cu Gigi Becali. Ce palat renovează, după ce a plătit deja 5 milioane de euro

Unul dintre frații Dedeman este vecin cu Gigi Becali. Frații Pavăl sunt deja cunoscuți în România pentru averea lor imensă. Dragoș Pavăl, proprietarul Dedeman, se ocupă personal de renovarea unui palat. Vecinul lui Gigi Becali a venit personal să vadă ce se întâmplă pe șantier. La câțiva pași de palatul lui Gigi Becali și-a făcut apariția Dragoș Pavăl, unul dintre frații Dedeman. El a cumpărat acolo o vilă de patrimoniu, cu suma de aproximativ 5 milioane de euro.

Acum, cunoscutul antrenprenor se ocupă de renovarea casei. Mai mult, el a mers pe șantier ca să se asigure că totul decurge conform planului, scrie Cancan.ro.

Dragoș Pavăl este cel mai bogat om de afaceri din România, dar este și modest. El a lăsat confortul mașinii sale și a mers pe jos din cartierul Primăverii până în Aleea Alexandru. El și-a cumpărat o vilă de patrimoniu lângă palatul lui Gigi Becali și a mers la fața locului să vadă cum merg lucrările.

Ce avere au frații Pavăl acum și de unde vin banii
Specialiștii globali ai evaluărilor financiare când vine vorba de averi și venituri, cei de la Forbes oferă un top în timp real pentru cei mai bogați oameni de pe Planetă. Interesant, în ierarhia lor actualizată permanent, frații Pavăl sunt prezentați separat, așadar cu cifre distincte, deși proiectul Dedeman, cel mai cunoscut din portofoliul fraților Pavăl, este unul comun.

Cu 1,7 miliarde dolari, Dragoș Pavăl (56 ani) ar fi, la momentul redactării materialului, pe locul 1.734 între cei mai bogați oameni ai lumii azi! În vreme ce fratele său, Adrian (54 ani), cu 1,2 miliarde dolari, pe poziția 2.384. Cumulat, o avere fabuloasă de 2,9 miliarde dolari!

400 milioane de dolari este creșterea cumulată a averii celor doi frați Pavăl din ultimul an, potrivit Forbes
Afacerile celor doi acoperă, dincolo de proiectul Dedeman lansat în 1992 la Bacău, o arie investițională amplă. Sunt implicați în mai multe companii, precum ALRO Slatina, Transelectrica și Electrica, câștigă din imobiliare pe zonele București și Cluj-Napoca, dar îi regăsim și în mai multe business-uri din comerț auto, vinificație, producție materiale de construcții, fonduri de investiții!