Scenariu roșu în Focșani. Restricții pentru cetățeni

Municipiul Focșani, dar și alte cinci localități din județul Vrancea au intrat în scenariul roșu, după ce incidența cumulată în ultimele 14 zile a depășit trei cazuri la mia de locuitori.

17 nov. 2020, 13:44
Scenariu roșu în Focșani. Restricții pentru cetățeni

Scenariu roșu în Focșani. Municipiul Focşani şi alte 5 localităţi din judeţul Vrancea au intrat în scenariul roşu, după ce incidenţa cumulată a îmbolnăvirilor cu coronavirus a depăşit trei cazuri la mia de locuitori.

Citește și: Scenariul ROȘU în municipiul Brăila. Restaurantele, cinematografele și sălile de jocuri de noroc se închid

Conform autorităților din Vrancea, o serie de restricții vor fi valabile cetățenilor timp de 14 zile în municipiul Focșani și localităţile Soveja, Câmpineanca, Obrejiţa, Odobeşti şi Vintileasca.

În aceste 6 localităţi autorităţile impun o serie de măsuri, iar forţe de ordine din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vrancea, al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Vrancea şi Poliţiei Locale vor fi mobilizate în misiuni de verificare.

Timp de 14 zile, pentru protecția cetățenilor, vor fi realizate dispozitive eficiente care să prevină orice incident şi care să intervină în cazul nerespectării măsurilor instituite.

Scenariu roșu în Focșani. Măsurile impuse de către autorități:

Se interzice activitatea în cadrul cinematografelor, instituţiilor de spectacole şi/sau concrete; interzicerea evenimentelor culturale, oprirea activităţii cu publicul la operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor.

De asemenea, activitatea cu publicul a operatorilor economici licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc este interzisă.

Bilanț COVID 17 NOIEMBRIE

Grupul pentru Comunicare Strategică a anunţat 8.262 cazuri noi de îmbolnăvire cu virusul SARS-COV2. Încă 186 persoane infectate cu coronavirus au murit. De asemenea, la Terapie Intensivă sunt internaţi în acest moment 1.174 de pacienţi cu COVID-19

Grupul pentru Comunicare Strategicăa anunţat că până astăzi, 17 noiembrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 373.474 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 253.244 de pacienți au fost declarați vindecați. În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 8.262 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.