Scenariu şocant: Crimă la Casa Albă, cea mai scurtă cale de înlăturare a „Catastrofei Trump”

Un editor german lansează varianta asasinării noului preşedinte al SUA, Donald Trump ca fiind unica soluţie la "Catastrofa Trump".

27 ian. 2017, 20:31

„Crimă la Casa Albă” ar fi cea mai scurtă cale de înlăturare a „Catastrofei Trump”, este de părere Josef Joffe, editor şi publicist german în cadrul publicaţiei Die Zeit. El a făcut aceste afirmaţii cu ocazia emisiunii „Presse club”, difuzată de ARD, miercuri.

Teoria editorului a dat naştere la multe întrebări din partea telespectatorilor. Unul dintre aceştia a întrebat  dacă nu ar fi binevenită o procedură de impeachement împotriva lui Trump prin care să se pună capăt „Catastrofei Trump.”Ar fi posibil, din punct de vedere legal, un un scenariu sau o prevedere constituţională pentru plecarea lui (Trump, n.r.) de la putere?”, a întrebat acelaşi telespectator.

Constanze Stelzenmuller, unul dintre experţii în materie, a explicat că aspectele legale ale unei eventuale proceduri de retragere oficială a preşedintelui Trump ar fi mai degrabă complexă şi de durată. Aceasta necesită însă „de o majoritate de două treimi calificată din Senat care să voteze pentru demiterea preşedintelui”, procedură care ar fi foarte complicată şi cu şanse mici de izbândă, scrie rt.com.

Citeşte şi Semnătura lui Donald Trump, analizată de grafologi. Ce spun specialiştii despre caracterul noului preşedinte al SUA

După aceste explicaţii ale lui Stelzenmuller, editorul Joffe a intervenit brusc cu o sugestie şocantă referitor la răsturnarea de la putere a noului preşedinte american: „O crimă la Casa Albă, de pildă!…” a afirmat el, fără a da alte explicaţii.

Joffe şi publicaţia la care lucrează l-au criticat frecvent pe Trump după remarcile lui controversate la adresa cancelarului german Angela Merkel, pe care a criticat-o din cauza politicii sale de imigraţie.

Înaintea ceremoniei de depunere a Jurământului lui Trump, Joffe a scris un articol pentru publicaţia britanică „The Guardian”, intitulat „Trump și-a dezveli colții în faţa lui Merkel. El va aduce prejudicii enorme Europei „.