Un reputat medic epidemiolog anunţă DEZASTRUL pentru luna decembrie. Câte cazuri va avea România de ANUL NOU

Emilian Popovici, medic epimediolog, susţine că România ar putea raporta zilnic 9.000 de infectări cu noul coronavirus în luna decembrie. Raed Arafat, șeful DSU, avertiza în urmă cu două săptămâni despre pericolul care îi așteaptă pe români dacă nu respectă restricțiile.

RomaniaTV.net
31 oct. 2020, 12:06
Un reputat medic epidemiolog anunţă DEZASTRUL pentru luna decembrie. Câte cazuri va avea România de ANUL NOU

Proiecţia arată 9.633 de cazuri pe 10 decembrie iar la terapie intensivă 3.389, cu mult peste numărul de paturi de care dispunem. Numărul morţilor poate ajunge la 12.847.

„Dacă ne menținem pe cele două luni de zile, nu într-o săptămână sau două, pe cele două luni de zile ne menținem la un număr bazal de reproducere de 1,1 în data de 10 decembrie putem să ajungem la nouă mii de infecții pe zi”, a declarant medicul Emilian Popovici.

Coronavirusul loveşte puternic Europa. Majoritatea ţărilor au raportat RECORD de infectări cu COVID-19 în ultimele 24 de ore

Raed Arafat era întrebat acum câteva zile dacă România va ajunge în zece zile să aibă între 5.000 şi 7.000 de noi cazuri de îmbolnăviri cu covid-19. Acesta a explicat că, din păcate, scenariul este destul de aproape de a deveni realitate, din cauza răspândirii comunitare foarte extinsă: „Dacă nu se va rezolva problema răspândirii şi va continua în acelaşi trend, este posibil să ajungem acolo. Dacă măsurile care se iau au un impact, atunci este posibil să vedem o încetinire”.

„Ocuparea paturilor ATI va creşte, cu cât numărul cazurilor va creşte. E un procent care automat va ajunge în rândul cazurilor de terapie intensivă. Cazurile care nu necesită intubaţie, ventilaţie, pot fi monitorizate în alte secţii, eliberând locuri şi lăsând bolnavii care au o formă mai uşor acasă”, a mai spus Raed Arafat.


loading...