Scenariul halucinant expus de un general rus, la televiziunea naţională: „Rusia va cuceri ţările baltice şi ocupa o insulă din Suedia”

Televiziunea de stat din Rusia a difuzat o discuție despre invadarea statelor baltice, dar şi ocuparea unei insule strategice a Suediei, pe care ulterior o vor "închiria" pentru 99 de ani.

16 mart. 2022, 22:19
Scenariul halucinant expus de un general rus, la televiziunea naţională: „Rusia va cuceri ţările baltice şi ocupa o insulă din Suedia”

Un fost ofițer superior a prezentat un scenariu înfricoșător, în care armata lui Vladimir Putin ia în stăpânire țările NATO, Letonia, Lituania și Estonia, dar și părți din Suedia neutră. Un astfel de scenariu a fost conturat pe postul rusesc de televiziune de stat Rossiya 1 de colonelul Igor Korotcenko, fost membru al Statului Major General și al forțelor aeriene ruse și în prezent ofițer de rezervă. Expertul pro-Kremlin a spus, citat de The Sun: „Așa ar putea arăta scenariul pentru capturarea țărilor baltice”.

Folosind hărți cu desfășurarea în teren a trupelor NATO, el conturează în detaliu sinistru scenariul de invazie. La început „este lansat un atac radio-electronic masivă dinspre Rusia”, care ecranează toate radarele NATO, astfel încât acestea nu mai detectează nimic. Desenând pe hartă cu tot mai multe linii roșii, el revine apoi la modul în care Rusia își va învinge inamicii. „În acest moment, pe insula suedeză Gotland aterizează avioane militare rusești, livrând sisteme de rachete antiaeriene S-400 și sisteme antinavă de coastă Bastion„, spune el. „Sunt desfășurați, dar deocamdată nimeni nu știe sau vede nimic. Occidentul se întreabă: „De ce nu vedem nimic? Ce s-a întâmplat cu radarele noastre?„.

Citeşte şi Putin în delir: „Ucraina desfăşura experimente cu tulpini de coronavirus, antrax, holeră şi alte boli mortale, finanţate de Pentagon. Ţinta lor ar fi fost, desigur, Rusia”

Suedia a fost în mod tradițional neutră, dar temerile că Rusia ar putea încerca să pună mâna pe insula Gotland, importantă din punct de vedere strategic, a determinat-o să-și consolideze forțele armate.

Korotcenko continuă să explice că rușii vor forţa accesul din enclava Kaliningrad către coridorul Suwalki, pentru a bloca accesul la întăririle din Polonia. El a continuat, spunând că „acele câteva trupe ale forțelor speciale din Canada, Marea Britanie, Germania și SUA, în Marea Baltică” vor fi „înconjurate” de forțele aeriene rusești și apoi „vor depune armele”.

Scenariul se termină cu noile guverne ale statelor baltice jurând loialitate față de Moscova, în timp ce Suedia este de acord cu neutralitatea perpetuă și un contract de închiriere de 99 de ani pentru insula Gotland.

Citeşte şi Joe Biden anunţă un ajutor militar fără precedent pentru Ucraina, de aproape un miliard de dolari. SUA trimit la Kiev inclusiv drone şi sisteme antiaeriene