Scenariul lui Băsescu: Ce se va întâmpla cu IOHANNIS dacă va fi declarat incompatibil după alegeri

ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. Traian Băsescu a declarat, joi, că, în cazul în care Klaus Iohannis ar câştiga alegerile, o decizie a ICCJ prin care se va constata incompatibilitatea liberalului va suspenda exercitarea mandatului de preşedinte al României.

23 oct. 2014, 07:42
Scenariul lui Băsescu: Ce se va întâmpla cu IOHANNIS dacă va fi declarat incompatibil după alegeri

ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. „Îmi pare rău pentru români că au de ales între o marionetă a PSD şi un alt candidat care, din păcate, din dorinţa de a parveni în funcţii cu orice preţ, nu a ţinut cont că asupra lui plana riscul incompatibilităţii care se poate manifesta inclusiv după începerea mandatului. O decizie a instanţei de incompatibilitate după validarea mandatului şi după inceperea exercitării funcţiei suspendă exercitarea funcţiei de către preşedinte”, a precizat Traian Băsescu.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, joi, înaintea plecării la Consiliul European, că mandatul său se termină pe 21 decembrie, ora 24,00 şi nu poate, constituţional, să rămână în funcţie „nici măcar o oră”, nedorindu-şi o asemenea situaţie, aşa cum s-a susţinut public în ultima perioadă.

CITEŞTE ŞI TRAIAN BĂSESCU nu pleacă din politică: După încheierea mandatului, mă înscriu în PMP VIDEO