Scenariul lui Năstase: Băsescu ar putea anunţa luni DEMISIA lui Boc

Preşedintele CN al PSD, Adrian Năstase, a lansat pe blog un scenariu potrivit căruia, la consultările de luni, președintele Traian Băsescu ar putea anunţa că Emil Boc a demisionat de la şefia Guvernului.

RomaniaTV.net
05 feb. 2012, 11:35
Scenariul lui Năstase: Băsescu ar putea anunţa luni DEMISIA lui Boc

„Luni, ora 12 si apoi la ora 13, consultari formale cu partidele, in principal ca sa le spuna si personal ce a spus in conferinta de presa despre Tratatul fiscal (al carui viitor, fie vorba intre noi, nu este inca foarte clar). SURPRIZA – el ar putea anunta ca Boc si-a dat demisia iar consultarile sunt pentru a desemna un nou premier. Evident, Basescu va incerca sa schimbe doar primul-ministru nu si pe cei mai importanti membri ai guvernului, ca sa nu se supere cu partidul…

Unii vor spune ca nu este elegant si ca, dupa Roman, Stolojan, Baconschi, etc, el il sacrifica si pe Boc. Altii vor raspunde, resemnati, ca asa sunt scorpionii…

Evident, lipsa opozitiei din Parlament va crea o problema pentru acordarea votului de investitura pentru noul guvern. Acesta este un al doilea motiv pentru care Basescu organizeaza consultarile. Oricum, va rog sa nu va faceti program luni dupa-amiaza pentru ca Basescu va face o conferinta de presa sa va anunte aceste schimbari minunate”

Acesta este scenariul postat de Adrian Năstase pe blog. La finalul postării, Năstase mai precizează „E doar o varianta de scenariu…”.

Preşedintele României, Traian Băsescu, a trimis joi o scrisoare preşedinţilor partidelor şi formaţiunilor politice reprezentate în Parlamentul României, prin care îi invită la Palatul Cotroceni, luni, 06 februarie, la o discuţie cu privire la blocajul din Parlament după decizia deputaţilor şi senatorului USL de a boicota sedinţele şi despre ratificarea Tratatului privind stabilitatea, coordonarea şi convergenţa în Uniunea Economică şi Monetară.