SCENARIUL ROŞU se extinde: 4.478 de şcoli fac ore online. În 368 de unităţi de învăţământ au fost înregistrate cazuri de COVID

Ministerul Educaţiei şi Cercetării a anunţat, joi, că 4.478 de unități de învățământ sunt în scenariul roşu, iar preşcolarii şi elevii participă la cursuri online.

RomaniaTV.net
05 nov. 2020, 14:38
SCENARIUL ROŞU se extinde: 4.478 de şcoli fac ore online. În 368 de unităţi de învăţământ au fost înregistrate cazuri de COVID

Ministerul Educației și Cercetării monitorizează dinamica scenariilor de funcționare a unităților de învățământ preuniversitar, la nivel național, aceasta fiind influențată de evoluția situației epidemiologice din fiecare județ.

Prin urmare, astăzi, 5 noiembrie, în conformitate cu datele transmise de inspectoratele școlare județene (inclusiv al municipiului București), se înregistrează următoarea situație:

– 8.156 de unități de învățământ în Scenariul 1 (S1): participarea zilnică (față în față) a tuturor preșcolarilor și elevilor în unitățile de învățământ, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție sanitară.

– 5.022 de unități de învățământ în Scenariul 2 (S2). Acesta presupune participarea zilnică (față în față) a tuturor preșcolarilor și elevilor din învățământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a și a XII-a, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție, respectiv revenirea parțială (prin rotație de una-două săptămâni) a elevilor din celelalte clase de gimnaziu și liceu, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție.

– 4.478 de unități de învățământ în Scenariul 3 (S3), care implică participarea tuturor preșcolarilor și elevilor la activități/lecții online.

Citeşte şi Inspector şcolar: Şcoala nu e factor de răspândire a virusului. Ar trebuie să fie ultima închisă

MEC: În 368 de şcoli au fost înregistrate cazuri de COVID

Ministerul Educaţiei menţionează că dintre cele 4.478 de unități aflate în această situație, 368 sunt în Scenariul 3 ca urmare a cazurilor de COVID-19 înregistrate,, iar 4.110 unități de învățământ apar din cauza ratei de incidență a cazurilor din localitățile în care acestea funcționează ori a infrastructurii școlare supuse unor lucrări de reabilitare.

Consiliile de administrație de la nivelul fiecărei unități de învățământ adoptă propunerile de scenarii și, implicit, schimbarea acestora, în funcție de analiza situației epidemiologice efectuate de către direcțiile de sănătate publică și Institutul Național de Sănătate Publică, de infrastructura și de resursele existente în fiecare unitate de învățământ.

Ministerul Educaţiei reaminteşte că, potrivit ordinului comun al ministrului educației și cercetării și al ministrului sănătății nr. 5.487/1.494/01.09.2020, criteriul epidemiologic în baza căruia unitățile/instituțiile de învățământ stabilesc unul dintre cele trei scenarii de funcționare este rata incidenței cumulate, respectiv: numărul total de cazuri noi din ultimele 14 zile raportat la 1.000 de locuitori.

Hotărârile privind scenariul de funcționare pe parcursul anului școlar se actualizează săptămânal sau ori de câte ori este nevoie.

Citeşte şi Elevii claselor a VIII-a şi a XII-a vor reveni la şcoală pentru pregătirea examenelor naţionale. Anunţul ministrului Educaţiei


loading...
Partenerii noștri