SCENARIUL se repetă: Aceiaşi agenţi ruşi care ACŢIONEAZĂ în ESTUL UCRAINEI au acţionat şi în CRIMEEA

Aceiaşi agenţi ruşi care acţionează în prezent în estul Ucrainei au acţionat şi în Crimeea înainte de alipirea peninsulei ucrainene la Rusia, a declarat purtătorul de cuvânt al serviciilor speciale ucrainene de contraspionaj.

RomaniaTV.net
16 apr. 2014, 15:59
SCENARIUL se repetă: Aceiaşi agenţi ruşi care ACŢIONEAZĂ în ESTUL UCRAINEI au acţionat şi în CRIMEEA

„Sunt aceiaşi agenţi care au preluat controlul Adunării Crimeii. Noi am stabilit acest lucru pe baza comunicaţiilor lor”, a precizat Vitali Naida, purtătorul de cuvânt al serviciilor speciale ucrainene de contraspionaj, în declaraţii acordate presei, potrivit AFP citată de Agerpres.

Oficialul a mai menţionat că aproximativ 40 de membri ai serviciilor ruse şi colaboratorii lor, cetăţeni ruşi dar şi ucraineni, au fost arestaţi de la începutul revoltelor separatiste din estul Ucrainei, la 6 aprilie.

„Acţiunile de diversiune din estul Ucrainei sunt controlate de ofiţeri din Serviciul central de Informaţii al Statului Major al forţelor armate ruse„, a mai declarat purtătorul de cuvânt, preluând o acuzaţie deja formulată de oficiali ucraineni. Agenţii ruşi sunt însărcinaţi „să creeze o destabilizare maximă a teritoriului ucrainean”.

De mai multe zile, manifestanţi proruşi, precum şi grupuri armate fără însemne bine organizate şi înarmate, au ocupat clădiri publice din mai multe oraşe rusofone din estul Ucrainei, amintind de un scenariu care s-a derulat şi în Crimeea înainte de alipirea peninsulei ucrainene la Rusia.


loading...