Scenariul sumbru pentru români. Pensii mai mici după 2030. Semnalul de alarmă tras de specialişti: Inflația, un fenomen îngrijorător!

Petrișor Peiu vine cu un scenariu sumbru. Analistul a spus că, după 2030, pensiile vor fi mai mici, lansând un avertisment pentru români.

27 iul. 2021, 15:47
Scenariul sumbru pentru români. Pensii mai mici după 2030. Semnalul de alarmă tras de specialişti: Inflația, un fenomen îngrijorător!

Scenariul sumbru pentru români.  Acesta spune că trebuie să ne aşteptăm la pensii mai mici după 2030. De altfel, acesta spune că inflanţia este un fenomen îngrijorător în ţara noastră.

Scenariul sumbru pentru români. Pensii mai mici după 2030

„În ceea ce privește salariile și pensiile, este clar: nu trebuie să ne așteptăm la creșteri. În ceea ce privește clasamentele financiare, eu cred că singurul care bate – să spun așa – inflația, un fenomen îngrijorător în România, este investiția bursieră”, a spus analistul Petrișor Peiu.

Citeşte şi: EXCLUSIV Raluca Turcan face anunţul momentului despre creşterea pensiilor în 2021. „Să scoatem subiectul pensiilor din această sferă de spaimă, teroare şi ameninţare”
 

„Oamenii să fie conștienți că pensia pe care o vor lua, cel puțin cei care vor mai lua pensie după 2030, va fi insuficientă. Adică toată lumea trebuie să fie conștientă că mai este nevoie de ceva pentru a suplini veniturile foarte mici din pensie, care vor fi atunci”, a subliniat Petrișor Peiu.

„Deci, după 2030, spuneți că, practic, statul nu va mai putea să achite pensiile?”, a fost întrebat, ulterior, analistul de către Bogdan Chirieac.

„Ba da, dar vor fi niște pensii mici”, a subliniat Petrișor Peiu.

„Foarte simplu spus, dacă nu se schimbă nimic din punct de vedere demografic și dacă creștem economic în ritmurile în care prognozează Guvernul și Comisia Națională de Prognoză, dacă astăzi, la 1.000 lei salariul, luăm o pensie de 400 lei, atunci, la 1.000 lei salariul, vom lua o pensie de 300 lei”, a explicat Petrișor Peiu.

„Deci, rata de înlocuire a venitului din salarii cu venitul din pensii va fi 30 la sută, acum este 40 la sută. Dacă cineva crede că va rezista cu acei bani, să doarmă liniștit, să-și facă concediile la Mamaia, să-și cumpere mașini, și așa mai departe. Dar eu zic că ar trebui să ne îngrijim de viitor, dacă suntem cât de cât conștienți”, a conchis analistul Petrișor Peiu, la DC News.

Citeşte şi: Raluca Turcan trage un semnal de alarmă: „Suplimentarea personalului din casele de pensii este o necesitate absolută pentru ca România să îşi respecte obligaţiile asumate în PNRR”


loading...