SCENE DE GROAZĂ în Iaşi. Oi sfârtecate şi abandonate pe câmpuri

Ciobanii din Goesti, comuna Lungani, judetul Iasi, sunt terorizati de atacurile nocturne. In ultima perioada au ajuns sa doarma mai mult pe afara, pentru a-si pazi turmele. Oamenii nu stiu ce sa creada, este vorba despre lupi sau caini vagabonzi? Rezultatul este insa acelasi: oi sfartecate si abandonate pe campiile din jurul stanilor si sange peste tot. Atacatorii sunt adevarate naluci, lovesc, dupa care dispar in noapte.

13 dec. 2013, 11:37
SCENE DE GROAZĂ în Iaşi. Oi sfârtecate şi abandonate pe câmpuri

Am 60 de ani si din copilarie nu am mai auzit de lupi la noi. Dar am vazut destule masini care veneau de la Iasi si descarcau in marginea padurii, la noi, caini vagabonzi„, a declarat Constantin Ignat, viceprimarul din Lungani, potrivit bzi.ro.

In cazul in care atacurile au fost date de lupi, vanatorii de la Asociatia Judeteana a Vanatorilor si Pescarilor Sportivi pot interveni pentru alungarea sau chiar omorarea lor. „In baza unei sesizari venite din partea ciobanilor respectivi, putem solicita avizul Ministerului pentru interventia vanatorilor. Se organizeaza o panda pentru a identifica daca este vorba despre lupi. Daca au dat atacul la stani inseamna ca vor mai ataca si pe viitor. Doar cu avizul Ministerului putem interveni„, a declarat Gabriel Surdu, presedintele AJVPS Iasi.