Scene de groază în Olt. Zeci de oi, moarte și înghețate, descoperite într-un pârâu. Ciobanul e căutat de scafandri!

Imagini teribile au fost surprinse, miercuri, în pârâul Bârlui din comuna Morunglad din Olt. Zeci de oi au fost descoperite fără viață, înghețate.

20 ian. 2021, 21:42
Scene de groază în Olt. Zeci de oi, moarte și înghețate, descoperite într-un pârâu. Ciobanul e căutat de scafandri!
Sursa Foto: Realitatea Oltului

Scene de groază în Olt. Anchetatorii sunt de părere că și ciobanul s-ar fi înecat în pâru. De altfel, acesta a fost căutat ore întregi de către scafandrii.

Scene de groază în Olt. Zeci de oi, moarte și înghețate, descoperite într-un pârâu

Potrivit purtătorului de cuvânt al instituției, Alin Băsășteanu, căutările vor fi reluate dacă organele de poliție vor cere acest lucru, potrivit presei locale.

„Au fost executate căutări pe apă, cu ajutorul scafandrilor și pe ambele maluri ale pârâului Bârlui, fără rezultat. Căutările vor fi reluate, la solicitarea organelor de poliție, în funcție de cercetările desfășurate”, a declarat sublocotenentul Alin Băsășteanu.

Pompierii au reușit să scoată din apă cadavrele a nu mai puțin de 70 de oi. Ciobanul ar fi de loc din Comănești și ar avea în jur de 50 de ani. Acesta ar fi încercat să treacă turma peste pârâul înghețat, însă aceasta ar fi cedat și s-a spart.

Meteorologii anunță vreme foarte rece în primele zile ale acestei săptămâni, apoi în intervalul 22-24 ianuarie se încălzește. După 25 ianuarie temperaturile scad din nou, dar nu vor fi maxime negative. Administrația Națională de Meteorologie a prezentat prognoza de vreme pe regiuni din țară până în 31 ianuarie.

Meteorologii anunță vreme foarte rece în primele zile ale acestei săptămâni, apoi în intervalul 22-24 ianuarie se încălzește. După 25 ianuarie temperaturile scad din nou, dar nu vor fi maxime negative.

OLTENIA

La începutul primei săptămâni, vremea va fi deosebit de rece, pe arii restrânse geroasă dimineața și noaptea. Până în jurul datei de 22 ianuarie, valorile termice vor crește semnificativ și astfel, maximele vor crește de la medii de -1…0 grade, la medii în jurul a 9 grade, iar minimele, de la medii de -11…-10 grade, la medii de 2-3 grade. În cea de-a doua săptămână, temperatura aerului va avea ușoare variații, media maximelor va fi de 6…8 grade, iar cea a minimelor, de -2…0 grade. Probabilitatea pentru precipitații importante cantitativ și pe arii relativ extinse va fi în creștere după data de 23 ianuarie.

Citește și: Prognoza meteo 21 ianuarie. Vreme de primăvară după ger. Termometrele vor indica până la 12 grade