Scene de groază la metroul bucureştean. Un bărbat a fost târât de tren pe tot peronul, până în tunel

Miercuri după-amiază a avut loc un grav accident la staţia de metrou 1 Mai, în urma căruia circulaţia pe magistrala respectivă a fost oprită. Un bărbat și-a prins piciorul în ușa unui tren, care plecase deja de la peron, în direcția Străulești.

09 oct. 2019, 13:22
Scene de groază la metroul bucureştean. Un bărbat a fost târât de tren pe tot peronul, până în tunel

UPDATE. Conducerea Metrorex a remis un comunicat pe marginea acestui subiect. „Metrorex informează că, astăzi, 9 octombrie 2019, în jurul orei 16:00, în stația de metrou 1 Mai, un călător a forțat intrarea în trenul care se deplasa în direcția Străulești, după anunțul de închidere a ușilor. Piciorul acestuia a fost prins între ușile trenului care a plecat din statie, călătorul fiind lovit de oglinda de pe peron.

Pasagerii din tren au apăsat butonul de alarmă, echipa de conducere a trenului acționând sistemul de frânare de urgență. Personalul de conducere a trenului a anunțat echipele de salvare, însă persoana respectivă a refuzat primul ajutor, părăsind pe propriile picioare incinta metroului.

Se va deschide o anchetă cu privire la cauzele care au condus la acest incident. Persoanele vinovate vor fi sancționate în conformitate cu prevederile legale. Regretăm incidentul și insistăm ca regulile de călătorie cu metroul să fie respectate pentru siguranța circulației și a pasagerilor”, se arată în comunicatul Metrorex.

ŞTIREA INIŢIALĂ. Potrivit martorilor, citaţi de antena3.ro, bărbatul a vrut să intre în metrou, dar uşile s-au închis brusc, piciorul i-a fost prins în uși, iar metroul l-a târât pe tot peronul, sub privirile îngrozite ale celorlalţi călători. Deşi a țipat foarte tare, bărbatul nu a fost auzit de mecanicul trenului.

Ce a urmat este greu de descris. El s-a izbit de oglinda mare din capătul peronului, înainte de intrarea in tunel, dar s-a lovit și de balustradă. Omul are în jur de 50 de ani, iar sursa citată spune că a supravieţuit.

Se pare că victima s-ar fi ales cu un traumatism cranio-cerebral și fractură la picior. Bărbatul a fost transportat la spital. Poliția și conducerea Metrorex au demarat anchete pentru stabilirea împrejurărilor în care s-a produs accidentul de la metrou.